dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un concurs d’artesania potenciarà la creació de souvenirs maresmencs

souvenirs.jpgLa creació del primer Centre d’Acollida Turística (CAT) del Masnou ,
Alella i Teià, servirà també per impulsar l’artesania dels tres
municipis. En aquest sentit, els tres municipis i Artesania de
Catalunya han convocat un concurs per a la creació de productes
artesans vinculats a les seves icones més representatives.

La creació del primer Centre d’Acollida Turística (CAT) del Masnou , Alella i Teià, servirà també per impulsar l’artesania dels tres municipis. En aquest sentit, els tres municipis i Artesania de Catalunya han convocat un concurs per a la creació de productes artesans vinculats a les seves icones més representatives.
 
Objectiu

La iniciativa vol potenciar l’artesania com a element d’identitat d’aquests municipis, aprofitant la riquesa i varietat del seu patrimoni natural, arquitectònic, patrimonial i cultural. Les noves creacions s’incorporaran al catàleg d’Empremtes de Catalunya, un projecte que pretén posar al mercat productes que reflecteixin la veritable identitat catalana, ben allunyada dels tòpics simbolitzats a través de nombrosos souvenirs o records que es venen arreu de Catalunya. 

Presentació
 
El concurs es va presentar dilluns passat a l’Ajuntament de Teià, en un acte públic on hi van participar els alcaldes i regidors dels tres municipis implicats.

Artesans

A la convocatòria del concurs hi podran participar els artesans dels tres municipis i de la comarca, els quals hauran d’estar en disposició del carnet d’artesà o presentar una fotocòpia de la sol·licitud de petició o renovació, ja sigui professional o cultural.

Productes

Els productes que s’elaborin caldrà que siguin singulars, amb qualitat i disseny. L’organització pretén facilitar la seva comercialització recomanant que incorporin, entre altres, valors com ara la representativitat, transportabilitat, economia, utilització, estètica, singularitat i intel·ligibilitat.
 
Termini

El termini de presentació dels projectes finalitzarà el 5 de setembre de 2008.

El CAT
 
Els projectes guanyadors del concurs seran produïts i comercialitzats com a records o souvenirs d’aquestes poblacions a través del futur Centre d’Acollida Turística (CAT) – i també a botigues -, que es situarà al costat del celler romà Cella Vinaria de Teià, i que té previst posar-se en funcionament a finals d’any.


per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris