dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un nou portal enceta una campanya per un Maresme sense barreres a la costa

maresme_sense_barreres_580_x_180_.jpgLa Fundació privada Costa de Barcelona-Maresme ha creat el nou portal www.maresmesensebarreres.com. Des d’aquest espai web, una nova plataforma ha començat a recollir adhesions per a reivindicar i exigir a les administracions el trasllat o soterrament de la via del tren de la costa i la conversió de la carretera Nacional II en una via urbana.

La Fundació privada Costa de Barcelona-Maresme ha creat el nou portal www.maresmesensebarreres.com. Des d’aquest espai web, una nova plataforma ha començat a recollir adhesions per a reivindicar i exigir a les administracions el trasllat o soterrament de la via del tren de la costa i la conversió de la carretera Nacional II en una via urbana.

Via del tren

En el manifest de la plataforma creada per la Fundació Costa de Barcelona-Maresme encapçalada pel seu president, Joan Campolier, es reivindica i exigeix a les administracions que “treballin decididament i amb un ferm compromís cap a soterrar o desviar la via del tren de rodalies de la costa, al seu pas per el Maresme”. Segons els seus promotors, “és necessari millorar la infrastructura ferroviària enguany perillosa, insuficient i obsoleta”. També reivindiquen el seu desdoblament “per absorbir les actuals i futures necessitats de mobilitat”.

Nacional II

D’altra banda, el manifest demana celeritat davant la necessitat del desviament de la carretera nacional II – al seu pas per les mateixes poblacions – “cap a un espai on no representi un perill afegit”. En aquest sentit, la plataforma exigeix que es garantitzi la construcció de calçades laterals a la C-32 per absorbir el trànsit provinent de la N-II. Per últim, el manifest també demana que “mentre no es dugui a terme l′obra que això suposi, que els peatges de la C-32 passin a ser totalment gratuïts”.

Suports

A part de les creixents adhesions, la iniciativa compta també amb el suport de l’Associació Turística de Calella.


per Redacció | Ramon Texidó

 

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris