dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un premi literari porta un grup de dones andaluses a Malgrat, població natal de Zenòbia Camprubí

zenobia_280x87.jpgUn grup de dones andaluses, guanyadores d’un certamen literari organitzat per la Diputació de Huelva, estan de visita a Malgrat de Mar. Les premiades gaudeixen d’un premi consistent en tres viatges al municipi on va néixer l’escriptora Zenòbia Camprubí.

Un grup de dones andaluses, guanyadores d’un certamen literari organitzat per la Diputació de Huelva, estan de visita a Malgrat de Mar. Les premiades gaudeixen d’un premi consistent en tres viatges al municipi on va néixer l’escriptora Zenòbia Camprubí.

Guanyadores

A més, les tres guanyadores van tenir el dret a convidar al viatge tres dones més de la seva associació. Finalment, l’expedició total ha estat un grup de dotze dones de la província de Huelva que aquests dies gaudeixen d’una visita turística i cultural a Malgrat de Mar per poder conèixer de prop la població que va veure néixer Zenòbia Camprubí, l’any 1887. L’escriptora i traductora malgratenca es va casar, el 1916, amb el poeta Juan Ramon Jiménez de qui també va ser la seva secretària i col·laboradora.

Huelva i Zenòbia

El concurs, convocat el passat mes de juny amb el títol "Las mujeres de Huelva y Zenobia: con luz propia", estava adreçat a les associacions de dones d’aquesta província andalusa. S’hi van presentar un total de 58 treballs originals en les categories de prosa poètica, relat breu, poesia, carta o epístola. Segons l’organització, el jurat va tenir en compte la qualitat literària, l’ús del llenguatge no sexista i el fet d’abordar els estereotips femenins i masculins tradicionals.

Rebuda institucional

Per la seva banda, l’alcaldessa de Malgrat, Conxita Campoy, i la regidora de Cultura, Carme Aubanell, van rebre aquesta delegació dijous passat per la tarda a l’Ajuntament.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris