dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Un projecte vol revegetar la platja de Vilassar de Mar

psamofila_2p.jpgL’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), a través de
la Fundació Territori i Paisatge i amb la col·laboració de l’Ajuntament
de Vilassar de Mar, ha engegat a la platja del municipi un projecte
per valorar la importància de la micorizació en la
rehabilitació d’espècies psammòfiles a la franja litoral.

psamofila_2.jpgL’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), a través de la Fundació Territori i Paisatge i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, ha engegat a la platja del municipi un projecte pioner a Catalunya per valorar la importància de la micorizació en la rehabilitació d’espècies psammòfiles a la franja litoral. El projecte vol estudiar la revegetació i la recuperació d’aquestes zones per millorar la seva qualitat mediambiental.

El projecte

El projecte consisteix en la plantació de plantes psammòfiles de tres espècies diferents:  Ammophila arenaria, Pancratium maritimum i Lotus creticus, i veure fins a quin punt és necessària la micorizació, és a dir, la introducció d’un fong a les arrels de la planta, perquè aquesta es pugui establir amb més facilitat. A la zona dunar de Vilassar de Mar s’han plantat 30 plantes de cada espècie, la meitat de les quals micorizades, en dues zones diferents. En sis mesos es començaran a veure els primers resultats i les diferències entre les que s’han plantat micorizades i les que no.

La zona

L’espai de vegetació dunar de Vilassar de Mar, d’uns 400 metres de longitud i una amplada d’uns 12 metres, davant del Mercat de la Flor, és el lloc del Maresme on està més diversificada la vegetació psammòfila amb una quinzena d’espècies diferents.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris