divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Una ONG implicarà la població immigrant en la lluita contra el Canvi Climàtic

canvi_climatic_280x87.jpgL’Associació per a la Promoció i la Inserció Professional (APIP), conjuntament amb l’Associació Columbares, estan realitzant diferents Campanyes de sensibilització per a la Prevenció de la Contaminació i el Canvi Climàtic dirigides específicament a la població immigrant.

L’Associació per a la Promoció i la Inserció Professional (APIP), conjuntament amb l’Associació Columbares, estan realitzant diferents Campanyes de sensibilització per a la Prevenció de la Contaminació i el Canvi Climàtic dirigides específicament a la població immigrant.

Projecte ambiciós

Segons informen els seus impulsors, es tracta d’un projecte ambiciós finançat pel Govern central a través del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, i que, a més, compta amb la participació de voluntaris pertanyents a diverses ONG,s i altres entitats sense ànim de lucre.

Immigració i Canvi Climàtic

Aquest projecte amb títol "Immigració i Canvi Climàtic" oferirà a les persones immigrants les eines necessàries per variar hàbits i comportaments amb l’objectiu de frenar el canvi climàtic i minimitzar altres problemes ambientals com l’escassetat d’aigua o la contaminació generada pels residus domèstics.

Conscienciació ambiental

El programa també vol afavorir la integració social del col·lectiu, millorant-ne el nivell de conscienciació ambiental i, en aquest sentit, s’incideix en que vivim en un món amb recursos limitats, un espai que compartim i que s’ha de preservar per a generacions futures; una qüestió en el qual la població immigrant té la mateixa responsabilitat i obligacions que la població autòctona. Segons l’organització, "compartir la responsabilitat de lluitar contra el canvi climàtic és també una forma d’estendre la ciutadania".

Activitats

Així, les activitats que contempla el projecte inclou xerrades informatives i de sensibilització, una exposició itinerant que recorrerà les diferents comunitats i la publicació de diversos díptics i cartells elaborats en diferents idiomes.

Àmbit d’actuació

El projecte es desenvolupa en diferents punts de l’estat com la Comunitat Valenciana, Aragó, Múrcia i Catalunya, amb l’objectiu de fer la màxima difusió en aquest col·lectiu sobre la importància de la cura mediambiental.

per Redacció | Ramon Texidó ! Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris