dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vilassar de Dalt commemorarà el segon centenari de la Guerra del Francès

jornada_napoleonica_vilassar_de_dalt_280x87.jpgEl Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt acollirà els dies 17 i 18 d’octubre una jornada commemorativa del segon centenari de la Guerra Napoleònica del 1808.

El Museu Arxiu Municipal de Vilassar de Dalt acollirà els dies 17 i 18 d’octubre una jornada commemorativa del segon centenari de la Guerra Napoleònica del 1808.

Jornada

Segons l’organització, amb aquesta jornada es vol aportar una visió dels diferents sectors socials de la comarca a través d’historiadors i estudiosos que viuen al Maresme.

Pel·lícula

Els actes donaran el tret de sortida divendres 17 d’octubre al teatre La Massa amb la projecció de la pel·lícula "Los fantasmas de Goya" de Milos Forman (2006).

Conferències

Els actes continuen dissabte 18 d’octubre al Museu Arxiu Municipal amb conferències de diferents historiadors i estudiosos que tractaran aspectes diversos de la Guerra del Francès.

Ramon Ferrer i Tolrà

Simultàniament, es presentarà la figura excepcional de l’historiador i eclesiàstic Ramon Ferrer i Tolrà (1777-1821), la família del qual vivia a l’actual can Ventura de Vilassar de Dalt. Ferrer aporta una descripció de les petites accions que visqueren els pobles del país i, també, del Maresme. Segons els organitzadors de la Jornada, recuperar la seva figura, repassar els seus escrits i vincular-lo a la comarca “ens pot ajudar a conèixer millor el que va ser la guerra napoleònica a casa nostra”.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris