diumenge, 01 de de novembre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Vuitena assemblea de la Federació d’Ateneus de Catalunya, a Malgrat

ateneuportada.jpgEl
proper dissabte 26 de gener, de les
10 del matí, es
celebrarà a la seu de la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella
de Malgrat de Mar que enguany commemorarà el seu 125è aniversari.

ateneus.jpgEl proper dissabte 26 de gener, de les 10 del matí, es celebrarà a la seu de la Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella de Malgrat de Mar que enguany commemorarà el seu 125è aniversari.

La Federació d’Ateneus de Catalunya

La FAC és una entitat de segon grau que aplega 137 associacions socioculturals repartides per tot el territoricatalà que, al seu torn, agrupen més de 75.000 associats. Treballa des del 1983 per fomentar la proposta cultural i associativa d’Ateneus, Societats Culturals, Casals, Centres, Agrupacions Culturals, etc., un teixit associatiu estès pel territori amb un model propi, que realitza una tasca molt important de dinamització comunitària, foment de valors cívics i de cohesió social  i de clara vocació pública. La Federació ofereix a les entitats formació de qualitat i serveis de tot tipus, a més de promoure el reconeixement polític i social de la seva tasca. d’Ateneus de Catalunya.

El ateneus, al Maresme

El Maresme és una de les comarques catalanes amb més entitats socioculturals federades. Actualment n’hi ha 9. Aquestes associacions han encetat recentment línies de treball conjunt a través de la estructura territorial de la FAC. El llistat de totes les entitats socioculturals federades es pot consultar a la web (www.ateneus.cat).

La Barretina Vermella

La Societat Cultural i Recreativa La Barretina Vermella de Malgrat de Mar és un dels referents associatius d’aquesta població i de la comarca del Maresme. Actualment compta amb diverses seccions que ofereixen activitats de tot tipus (sardanes, billar, biblioteca, havaneres…) i agrupa a d’altres entitats del poble que tenen la seva seu social a l’entitat. Enguany l’associació celebrarà el seu 125è aniversari. Els actes de celebració començaran a mitjans del mes de febrer.


per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris