divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

146 parelles del Maresme i Barcelona participen en el programa “Noces d’Or”

noces_dor_al_maresme_280x87.jpgEl secretari general Governació, Jaume Oliveras, va presidir divendres passat a Santa Susanna el sopar del programa "Noces d’Or", amb 146 parelles del Maresme i la ciutat de Barcelona que celebren 50 anys de convivència.

El secretari general Governació, Jaume Oliveras, va presidir divendres passat a Santa Susanna el sopar del programa "Noces d’Or", amb 146 parelles del Maresme i la ciutat de Barcelona que celebren 50 anys de convivència.

Noces d’Or

El programa "Noces d’Or", organitzat per la Secretaria d’Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques, homenatja les parelles que celebren 50 anys de matrimoni o de convivència, i consisteix en una estada de 5 dies a Santa Susanna. Segons els seus impulsors, el programa es fonamenta en el fet convivencial de la parella i, alhora, "suposa un reconeixement a les parelles que han viscut uns anys difícils de la nostra història recent i han contribuït a la construcció del país".

20 anys

Enguany, fa 20 anys de la creació del "Noces d’Or". Al llarg d’aquestes dues dècades, el nombre de persones que han sol·licitat participar-hi no ha deixat d’augmentar. Aquest any, per primera vegada, hi haurà dos períodes de realització. El primer període, comprès entre el 26 de gener i el 27 de març, possibilitarà la participació d’unes 4.500 persones. En el segon període, del 14 d’octubre al 21 de desembre, hi participaran unes 5.100 persones. Així, es preveu que aquest any el nombre total de participants arribarà a la xifra de 9.600 persones, o 4.800 parelles.

Activitats

D’altra banda, les activitats que es duen a terme durant l’estada, organitzades i coordinades per un grup d’educadors de la Fundació Pere Tarrés, es basen en l’atenció i la dinamització de la gent gran.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris