divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

15 projectes del Maresme es presenten al Fons europeu de desenvolupament regional

llobet_guri_280x87.jpgEls ajuntaments del Maresme han sol·licitat 15 projectes al Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), que en el seu conjunt sumen un import d’uns 10 milions d’euros.

Els ajuntaments del Maresme han sol·licitat 15 projectes al Fons europeu de desenvolupament regional (FEDER), que en el seu conjunt sumen un import d’uns 10 milions d’euros.

Recompte

El Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat ha finalitzat el recompte de les sol·licituds presentades pels ens locals, susceptibles de ser cofinançades pel FEDER. Entre els 15 projectes presentats a la comarca del Maresme, 14 s’emmarquen dins l’eix 4, referent al desenvolupament local i urbà, i només una sol·licitud fa referència a l’eix 2, corresponent al medi ambient i la prevenció de riscos.

Projectes

Els ajuntaments maresmencs que han presentat els seus projectes al FEDER són Arenys de Mar (Condicionament de l’equipament escènic del teatre municipal), Arenys de Munt (Dinamització socioeconòmica i comercial de la riera), Caldes d’Estrac (Recuperació, millora i restauració integral del parc de can Montanyà), Calella (Rehabilitació i condicionament acústic de la sala polivalent de la fàbrica Llobet i Guri), Canet de Mar (La Casa museu Lluís Domènec i Muntaner; i Reurbanització del carrer Lluís Domènech i altres), Dosrius (Desenvolupament turístic i comercial al nucli del municipi), Malgrat de Mar (Remodelació urbana del nucli antic de Malgrat, per a la dinamització del comerç i el turisme), Mataró (Centre de congressos i reunions Mataró-Maresme), Sant Pol de Mar (Biblioteca municipal de Sant Pol), Teià (Parc arqueològic Cella vinària: projecte de museïtzació del jaciment vitivinícola romà de Vallmora), Tordera (Avantprojecte de les bases de laminació i connector biològic i hidràulic de can Buscà nord), Vilassar de Dalt (Enllumenat públic) i El Masnou (Projecte de construcció d’un pas soterrat a l’àmbit del mercat vell).

Pressupost

El Departament de Governació i Administracions Públiques gestiona una part del fons Feder de Catalunya adreçada al món local del país. El pressupost per a administracions locals en la nova convocatòria del Feder, tram local, per a tot el període (2007-2013), és de 166,19 milions d’euros. En aquesta primera convocatòria el pressupost total per als eixos 2 i 4 és de 70.002.851 euros, repartits en 17.365.522 euros per a l’eix 2 i 52.637.324 euros per a l’eix 4.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris