dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

250 caps escoltes celebren a Vilassar la IV Trobada de Formació d’Escoltes Catalans

escoltes_a_vilassar_280x87.jpgMés de 250 caps escoltes es van citar el passat cap de setmana a la IV Trobada de Formació d’Escoltes Catalans, a l’Escola del Mar de Vilassar de Mar.

Més de 250 caps escoltes es van citar el passat cap de setmana a la IV Trobada de Formació d’Escoltes Catalans, a l’Escola del Mar de Vilassar de Mar.

IV edició

La Trobada de Formació d’Escoltes Catalans, acollida enguany per l’Agrupament Escolta Intayllú, és un espai que l’associació laica de l’escoltisme català destina a l’adquisició de recursos i base pedagògica per als caps. Segons l’organització, les xifres d’aquesta trobada evidencien l’aposta d’Escoltes Catalans per fomentar la formació entre els caps i per dur a terme una educació de qualitat.

Consum responsable

El consum responsable ha estat l’eix al voltant del qual han girat bona part dels continguts, ja que es tracta de la temàtica del projecte de suport que es du a terme actualment a l’associació. Per això, el Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC) va fer la presentació de la trobada i va coordinar un dels tallers matinals, enfocat a donar recursos als caps per educar envers a un consum responsable.

Intercanvi d’experiències

D’altra banda, diumenge es va dur a terme el Taller d’Intercanvi d’experiències, en què es van presentar nou activitats realitzades per diferents agrupaments com a mostres de bones pràctiques. A més, el Grup Ecologista del Nucli Antic de Barcelona va mostrar als caps com fer forns solars per poder-los muntar als campaments de primavera, o als d’estiu, que ben aviat es duran a terme.

SALT

Paral·lelament, durant la trobada es va realitzar el SALT, un cap de setmana formatiu per als joves de 17 i 18 anys dels agrupaments. Com el seu nom indica, aquesta formació prepara el salt dels joves al repte de ser cap d’un agrupament.

Escoltes Catalans

Aquesta associació laica de l’escoltisme català aplega 4.000 infants i joves repartits en una quarantena d’agrupaments de dotze comarques catalanes. Les dues organitzacions a les quals pertany, l’Organització Mundial del Moviment Escolta (WOSM) i l’Associació Mundial de Guies Escoltes (WAGGGS), són les organitzacions juvenils més nombroses del planeta; amb prop de quaranta milions de membres i presència a quasi tots els països del món.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris