divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

43 empreses opten a reurbanitzar per uns 2 milions d’euros l’avinguda Mediterrània de Pineda

barri_poble_nou_pineda_280x87.jpgUn total de 43 empreses han presentat projecte per executar la urbanització de l’avinguda Mediterrània del barri de Poblenou de Pineda, que tindrà un cost de gairebé 2 milions d’euros. Les actuacions començaran al gener del 2010 i els veïns hauran de pagar un 20% de l’obra.

barri_poble_nou_pineda_.jpgUn total de 43 empreses han presentat projecte per executar la urbanització de l’avinguda Mediterrània del barri de Poblenou de Pineda, que tindrà un cost de gairebé 2 milions d’euros. Les actuacions començaran al gener del 2010 i els veïns hauran de pagar un 20% de l’obra.

6 mesos

L’Ajuntament de Pineda de Mar va iniciar la setmana passada els darrers tràmits per iniciar aquestes obres en un dels eixos viaris més importants del municipi. Segons les propostes presentades, es calcula que en només sis mesos les obres podrien estar enllestides quan, inicialment, s’havia previst que podrien durar prop d’un any.

Gener 2010

El consistori pinedenc ha avançat que la tria de l’adjudicatària es resoldrà abans d’acabar aquest mes d’octubre i que l’actuació s’ajornarà fins el proper gener per no afectar la campanya de Nadal dels comerciants de la zona.

Projecte

El disseny de la nova avinguda Mediterrània va ser escollit pels veïns i veïnes del municipi durant un procés consultiu i l’actuació de les obres de remodelació afecten el tram íntegre de l’avinguda, des del carrer Garbí fins al passeig Marítim; el vial central de Poblenou en sentit nord-sud.

Votacions veïnals

Concretament, la proposta més votada va ser la que contemplava més places d’aparcament en superfície. Així, en el tram superior hi haurà una zona d’aparcament en una banda des del carrer Empordà fins al passeig de la Diputació. Aquest tram serà de doble sentit de circulació. A més, per facilitar l’accés a l’avinguda des de la carretera i evitar possibles cues, no es permetrà aparcar en el tram comprès entre la N-II i el carrer Empordà. Per al tram del passeig de la Diputació fins al passeig Marítim, la que va tenir més recolzament fou la proposta que tenia aparcament en línia a tots dos costats. En aquest tram la circulació tindrà sentit únic direcció platja i es contempla ampliar les voreres a 3,70 m i reduir el carril de circulació a 3,60 m per disminuir la velocitat.

Objectiu

Segons l’Ajuntament, "l’objectiu d’aquesta remodelació és dinamitzar l’espai comercial més important del barri juntament amb l’avinguda Hispanitat i modernitzar l’espai públic per millorar la seva entrada principal".

Cost i finançament

El cost del projecte se situa en uns dos milions d’euros, però el consistori preveu que l’adjudicació vagi a la baixa. La Generalitat, a través del PUOSC, ja ha destinat una subvenció de 650.000 euros per aquesta actuació. L’Ajuntament assumeix el 80% de l’obra, i el 20% restant serà a càrrec dels veïns a través de contribucions especials. Segons fonts municipals, "els diners no es començaran a reclamar fins que l’obra estigui acabada".

per Redacció | Aj.Pineda | Foto: Google Maps

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris