divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

9 de cada 10 visitants del mercat dels diumenges de Tordera el valoren favorablement

mercat_de_tordera_280x87.jpgSegons un estudi encarregat per l’Ajuntament de Tordera el 89% dels visitants del mercat dels diumenges de Tordera el valoren entre bo i excel·lent. Els aspectes a millorar són els accessos al municipi i l’aparcament.

Segons un estudi encarregat per l’Ajuntament de Tordera el 89% dels visitants del mercat dels diumenges de Tordera el valoren entre bo i excel·lent. Els aspectes a millorar són els accessos al municipi i l’aparcament.

Estudi de millora

L’Ajuntament de Tordera, a través dels regidors de Via Pública i Promoció de la Vila, Rafel Matas i Bernat Costas, va presentar dilluns al Teatre Clavé les conclusions de l’estudi de millora del mercat dels diumenges de Tordera.

Valoracions

L’estudi, realitzat entre 2007 i 2008, amb el suport de la Diputació de Barcelona, detalla que el 89% dels visitants valoren entre bo i excel·lent el mercat dels diumenges i destaca la necessitat de millorar els accessos al municipi i al mercat, i ampliar els espais d’aparcament.

Entrevistes

L’estudi s’ha fet a través de trobades i entrevistes personals a visitants, marxants i comerços locals, constatant que les temporades de major afluència de públic són les de primavera i tardor, amb una mitjana de 26.000 visites setmanals. El principal motiu de visita al mercat és el passeig amb la parella i amb la família, i l’edat majoritària dels visitants es situa entre els 40 i 60 anys.

Despesa i compres

Segons l’informe presentat dilluns, la despesa mitjana a Tordera d’un comprador del mercat es troba al voltant dels 46 euros i els principals articles de compra són la fruita i la verdura, la roba, el calçat i els àpats – principalment l’esmorzar -. Finalment, l’estudi també detalla que la durada de la visita al mercat per part dels visitants foranis és de 2 hores, mentre que un torderenc o torderenca hi destina poc més d’una hora.

Conclusions

A partir de les conclusions recollides per l’estudi, el consistori torderenc establirà un Pla d’Acció de Millora del mercat dels diumenges que passarà per desenvolupar diferents etapes que, entre altres iniciatives, preveuen la creació d’una comissió mixta del mercat (amb representants municipals, dels marxants i dels comerciants) que redactarà el nou reglament del mercat, diversificarà l’oferta de parades i impulsarà la millora del sistema d’aparcaments.

155 anys d’història

El mercat dels diumenges de Tordera compta amb 155 anys d’història i actualment disposa de prop de 300 parades en una superfície de venda de 6.000 metres quadrats.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris