divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Activen l’alerta per l’aparició d’una taca de cru d’uns 3 km a la costa de Mataró

aigua_mar_280x87.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) va activar aquest dimecres, a les 19 h., la fase d’alerta Camcat per contaminació accidental, a causa de l’aparició d’una taca de cru al litoral mataroní.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat) va activar ahir dimecres, a les 19 h., la fase d’alerta Camcat per contaminació accidental, a causa de l’aparició d’una taca de cru al litoral mataroní.

3 km

La taca, d’uns tres quilòmetres de longitud, afecta més de la meitat de la costa de Mataró i està formada per aglomerats semblants a una galeta, aproximadament d’un centímetre de diàmetre, que es dipositen en filera a la costa.

Contaminació accidental

Per la seva banda, l’Ajuntament de Mataró va activar el seu pla d’actuació municipal per contaminació accidental de les aigües marines i està procedint a la neteja del que ja s’ha dipositat a la sorra. Segons han informat tècnics de Sasemar, "la taca no afecta mar endins i que podria tractar-se d’un vessament antic". Altres poblacions veïnes estan, també, lleument afectades.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris