divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Activen novament el Pla d’emergències per l’aparició de noves taques de gasoil a Mataró i Llavaneres

platja_280x87_11.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha passat, a dos quart d’onze d’aquest matí, el Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya (Camcat) a la fase d’emergència, per l’aparició de noves taques de gasoil.

platja_600x400.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha passat, a dos quart d’onze d’aquest matí, el Pla Especial d’Emergències per Contaminació Accidental d’Aigües Marines a Catalunya (Camcat) a la fase d’emergència, per l’aparició de noves taques de gasoil.

Noves taques

Segons les darreres informacions, en les últimes hores ha aparegut algunes taques de gasoil en les proximitats i a tocar de la sorra de les platges de Mataró, en un tram d’una trentena de metres lineals. També han aparegut taques al terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres. Segons informa el departament d’Interior, "amb tota seguretat es tracta de taques fruit de la fragmentació del vessament original; per tant, més petites i també més dissoltes".

Actuacions

Efectius de Salvament Marítim treballen actualment amb l’objectiu de dispersar les taques que hi ha al mar, mentre que les brigades municipals dels municipis afectats es dediquen a fer tasques de neteja a les zones on el gasoil ha arribat a terra. Mataró també ha activat el seu pla d’emergència. En aquests moments es fan preparatius per poder recuperar l’embarcació enfonsada, però aquesta actuació està a l’espera del vist-i-plau de Capitania Marítima. Segons informen les mateixes fonts, el dipòsit de combustible de l’embarcació ja no perd combustible des de la nit de diumenge.

Notícies relacionades:

Apareix una taca de gasoil davant de la costa de Mataró per l’enfonsament d’un vaixell  

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris