dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Adjudiquen a Factor Energia pòlisses per 5 milions d’euros d’electricitat pública del Maresme

corrent_280x87_04.jpgEl Consell Comarcal del Maresme ha completat aquest dimarts el procés de licitació de les pòlisses de subministrament elèctric que actualment tenen contractades els 30 ajuntaments del Maresme i el propi Consell Comarcal. Segons les primeres estimacions, els consistoris maresmencs s’estalviaran un 13,5% en la seva factura elèctrica.

El Consell Comarcal del Maresme ha completat aquest dimarts el procés de licitació de les pòlisses de subministrament elèctric que actualment tenen contractades els 30 ajuntaments del Maresme i el propi Consell Comarcal. Segons les primeres estimacions, els consistoris maresmencs s’estalviaran un 13,5% en la seva factura elèctrica.

Pòlisses

Les 970 pòlisses de més de 10 kW de potència contractada que quedaven per licitar han estat adjudicades a l’empresa Factor Energia, la mateixa comercialitzadora adjudicatària de les pòlisses que es van subhastar el passat mes de juliol.

Compra agregada

El Consell Comarcal va obrir el procés de compra agregada d’energia el passat 21 de juliol amb l’objectiu d’aprofitar la liberalització i de reduir la factura elèctrica que paguen les administracions locals del Maresme. Aquest procés s’ha completat aquest dimarts, 6 d’octubre, amb l’adjudicació a Factor Energia de totes les pòlisses a subhasta per un import total de pràcticament 5.021.000 euros anuals. Tenint en compte que la despesa prevista era de 5.807.000 euros, la diferència representa un estalvi aproximat d’un 13,5%.

Pioner a l’Estat

Amb aquesta subhasta, el Maresme es converteix en el primer territori de l’Estat espanyol en agregar la demanda de més d’un municipi per contractar l’energia elèctrica a la recerca d’economies d’escala.

Potències inferiors

D’altra banda, el Consell Comarcal del Maresme ha desestimat treure a subhasta els lots corresponents a pòlisses d’una potència contractada igual o inferior a 10 kW. El motiu és que el govern ha fixat per a elles una Tarifa d’Últim Recurs (TUR) tan baixa, que no deixa marge perquè les comercialitzadores la puguin millorar, per tant, "el més rendible per als municipis és romandre a la TUR", asseguren.

Notícies relacionades:

Factor Energia comercialitzarà electricitat al Maresme per valor d’1,2 milions d’euros

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris