dimecres, 28 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alavedra i Prenafeta a les memòries de Pujol

Saül Gordillo | Calella

Al segon volum recentment aparegut de les memòries de Jordi Pujol, Memòries. Temps de construir (1980-1993), l’expresident de la Generalitat de Catalunya esmenta Macià Alavedra en deu ocasions, i Lluís Prenafeta en vuit.

Saül Gordillo | Calella

Al segon volum recentment aparegut de les memòries de Jordi Pujol, Memòries. Temps de construir (1980-1993), l’expresident de la Generalitat de Catalunya esmenta Macià Alavedra en deu ocasions, i Lluís Prenafeta en vuit. Hi ha tres passatges d’aquest segon volum referits a Alavedra i Prenafeta que em semblen interessants de recuperar ara per entendre millor la dimensió del cas Pretòria i les repercussions que tindrà l’actuació del jutge Baltasar Gazón en el futur, al marge de la que ja està tenint i que, de moment, ha suposat la suspensió temporal de la militància al partit d’aquests històrics de Convergència Democràtica. Escriu Pujol:

"En l’ordre de les idees, CDC havia rebut aportacions molt positives, entre d’altres d’en Ramon Trias Fargas, d’en Josep Maria Cullell, d’en Macià Alavedra, de la Maria Rúbies, d’en Jaume Casajoana, d’en Xavier Bigatà o d’en Jaume Ciurana, persones d’un gran pes dintre del partit."

"És del tot erroni que jo, com alguns afirmaven, no volgués reconèixer en Roca com el número dos de CDC. Podia haver-hi algunes maneres de veure les coses no coincidents, però al meu entendre no hi havia més número dos que en Roca ni més futur cap de CDC i, per tant, candidat a la presidència de la Generalitat que ell. No pas perquè no hi hagués altres possibles candidats de molta, moltíssima, vàlua -en citaré dos: en Josep Maria Cullell i en Macià Alavedra- sinó simplement per lògica i per mèrits."

"(…) el 8 de maig de 1980 vaig prendre posessió del càrrec de president de la Generalitat de mans d’en Josep Tarradellas. Havent dinat amb els convidats a l’acte, a la tarda em vaig reunir a soles amb en Lluís Prenafeta, el secretari general del govern que acabava de nomenar. Li vaig dir: ‘Lluís, en aquests moments la Generalitat som tu i jo’."
 
Bloc

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris