divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella demana la supressió dels peatges de la C-32

peatge_alella_280x87_02.jpgEl Ple municipal de l’Ajuntament d’Alella celebrat ahir dijous, 25 de juny, va aprovar una moció proposada pel grup municipal d’ERC+La Garnatxa sobre la mobilitat al Baix Maresme i el rescat del peatge de l’autopista C-32.

El Ple municipal de l’Ajuntament d’Alella celebrat ahir dijous, 25 de juny, va aprovar una moció proposada pel grup municipal d’ERC+La Garnatxa sobre la mobilitat al Baix Maresme i el rescat del peatge de l’autopista C-32.

40 anys de peatge

En la moció es recorda que el proper 5 de juliol es compliran 40 anys de l’entrada en funcionament al Baix Maresme de l’autopista de peatge A-19, la primera de l’Estat, en règim de concessió a l’empresa Acesa fins a l’any 2004. Per aquest motiu, l’escrit reivindica que alliberar el peatge d’aquesta via "ha anat guanyant adeptes" com a conseqüència per la manca d’inversió per part de les administracions, pel creixement demogràfic de la comarca, i "el greuge comparatiu de què han estat víctimes els ciutadans del Maresme" a causa de la pròrroga en dues ocasions del límit d’una concessió "bastament amortitzada", afegeixen.

Moció

La moció considera que la consecució d’un sistema de descomptes per als usuaris habituals de l’accés d’Alella a la C-32, "no ha aconseguit modificar que situació actual segueixi sent percebuda com una realitat anòmala i injusta per part de la ciutadania i els municipis de la comarca". Per aquests motius, la moció aprovada insta la Generalitat de Catalunya a rescatar el tram comprès entre Montgat i Mataró – i que renunciï a la pretensió de construir-hi noves infrastructures viàries paral·leles a l’autopista -, també li demana que iniciïn els estudis per a la consecució d’una nova línia de rodalies entre Barcelona i Mataró, reclama una xarxa d’autobusos amb connexions directes entre els municipis del Baix Maresme i s’adhereix a la convocatòria d’actes festius i reivindicatius programats per al diumenge 5 de juliol per part de les plataformes cíviques de la comarca.

Aprovació

La moció va ser aprovada amb els vots favorables d’ERC+La Garnatxa, CiU, COR, PP i Gd’A i l’abstenció del PSC.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris