divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alella vol nomenar Francesc Ferrer i Guàrdia fill predilecte del municipi

ferrer_i_guardia_280x87.jpgLes Vuitenes Jornades d’Innovació Educativa per commemorar el centenari de la mort del considerat el pare de l’Escola Moderna, Francesc Ferrer i Guàrdia, es desenvoluparan del 15 d’octubre al 8 de novembre, a Alella, amb una completa programació.

Les Vuitenes Jornades d’Innovació Educativa per commemorar el centenari de la mort del considerat el pare de l’Escola Moderna, ferrer_i_guardia_.jpges desenvoluparan del 15 d’octubre al 8 de novembre, a Alella, amb una completa programació.

Programació

Entre els actes programats, en el quals hi participen diverses entitats del municipi, hi haurà Taules rodones, cinefòrum, l’edició d’una auca, un itinerari teatralitzat i una exposició. Aquests són els eixos principals d’unes jornades que pretenen debatre i donar a conèixer una mica millor la figura i l’obra de Ferrer i Guàrdia, des del seu pensament polític a les seves aportacions al món de la pedagogia.

Fill predilecte

Per la seva banda, l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco (ERC), ha destacat que les jornades pretenen ser un homenatge del seu poble natal a la figura d’un home "que per a molts va ser un lliure pensador que va voler transformar la societat de finals del segle XIX i principis del segle XX, per tal de fer-la una societat més lliure i amb millors persones". L’alcalde també ha anunciat que el consistori està treballant per poder nomenar Francesc Ferrer i Guàrdia fill predilecte d’Alella en el proper Ple municipal que se celebrarà el 29 d’octubre. Amb aquest nomenament es pretén, segons Francisco, "fer justícia a la seva memòria i donar-li un retorn des del seu poble pel que la seva figura ha significat".

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris