divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alerta al Maresme per l’alt risc d’incendi

zona_vermella_280x87.jpgLa comarca del Maresme es troba en una situació d’alerta per l’elevat risc d’incendi forestal que hi ha fins el proper diumenge, 2 d’agost. Les condicions meteorològiques i ambientals han fet que la Generalitat hagi activat el Pla Alfa2.

zona_vermella_800x600.jpgLa comarca del Maresme es troba en una situació d’alerta per l’elevat risc d’incendi forestal que hi ha fins el proper diumenge, 2 d’agost. Les condicions meteorològiques i ambientals han fet que la Generalitat hagi activat el Pla Alfa2.

Zona vermella

Concretament, aquest Pla extrema la vigilància i el control dels boscos i de qualsevol columna de fum. La comarca es troba ja en zona vermella, encara que el risc és extrem a la banda de Tordera i la Selva Marítima. Però la previsió per als propers dies, especialment per la propera setmana, és encara pitjor perquè es tem que la situació s’agreujarà. Davant aquesta circumstància, la Generalitat ha anul·lat tots els permisos per fer foc i per realitzar treballs que generin restes vegetals.

ADF

Per la seva banda, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) del Maresme i els seus 300 voluntaris, han extremat els serveis de vigilància i activació en cas d’incendi forestal, duplicant els torns i garantint el màxim  de personal i vehicles amb el corresponent quit d’extinció preparats.

Ajuntaments i Policia Local

També, el Consell Comarcal del Maresme ha enviat una alerta a les policies locals i està contactant amb els ajuntaments per informar-los de la situació i que activin a cada municipi les mesures preventives adients.

Col·laboració ciutadana

A més, s’ha demanat la col·laboració de la població perquè davant de qualsevol columna de fum, ho comuniqui a bombers, policies o truqui al telèfon d’emergències (112), tenint en compte que, en aquests casos, el temps de detecció del foc pot ser vital.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris