dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alerta per l’onada de calor

sol_280x87_02.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va activar ahir dimarts, a les 15.00 h., la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l’onada de calor que afectarà a Catalunya fins el proper divendres 3 de juliol.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) va activar ahir dimarts, a les 15.00 h., la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l’onada de calor que afectarà a Catalunya fins el proper divendres 3 de juliol.

Aire càlid africà

El pla s’ha activat en alerta, ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya, el qual ha emès un avís de situació meteorològica d’"Alt risc" i la informació del Departament de Salut d’activació de la fase 2 d’alerta del Pla d’actuació per prevenir els efectes de calor sobre la salut, davant l’arribada de massa d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica.

Maresme

Malgrat que la calor afectarà tot el territori, aquest augment tèrmic es notarà especialment a les comarques interiors. Actualment, el Maresme es troba en fase de "possible" onada de calor. Això vol dir que està situat entre el 10% i el 30% de possibilitats de superar el llindar de temperatures màximes diàries en un període de tres dies. Tot i que el litoral es pot beneficiar per la marinada, durant aquests dies també augmentarà la sensació de xafogor a la comarca.

Consells

Entre els consells bàsics per evitar els riscos de l’onada de calor es recomana controlar la temperatura a casa, evitar el sol directe, limitar l’activitat física, portar aigua, beure sovint i vigilar en els trajectes amb cotxe durant les hores de més sol, i no deixar els infants amb les finestres tancades.

per Redacció | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris