divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alguns carrers de Mataró estrenen un nou enllumenat que permetrà estalviar un 56% d’energia

vapor_de_sodi_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró està instal·lant un nou enllumenat als carrers de Fra Luís de León i de Ramon Llull que permetrà un estalvi energètic del 56,52% respecte a la xarxa actual.

L’Ajuntament de Mataró està instal·lant un nou enllumenat als carrers de Fra Luís de León i de Ramon Llull que permetrà un estalvi energètic del 56,52% respecte a la xarxa actual.

Treballs

Aquesta actuació, finançada pel Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) amb un pressupost d’uns 58.000 euros, va començar a mitjan abril i es preveu que estigui enllestida a finals de maig. Els treballs suposaran la substitució i ampliació dels punts de llum existents, que passen dels 56 actuals a un total de 59.

Noves làmpades

Les noves làmpades seran totes de vapor de sodi, de 100 i 150 W, més respectuoses amb el medi ambient i que donen un rendiment molt superior. Cal tenir en compte que les anterior eren de vapor de mercuri i tenien un consum de 250 i 150 W.

Reducció de flux

Paral·lelament, s’instal·larà un sistema de reducció i estabilització de flux que permetrà adaptar el nivell de llum en funció de les hores de major o menor ús de la via pública, aconseguint un major estalvi energètic.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Martin Kenny

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris