dissabte, 31 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Alumnes pinedencs de sisè de primària aprenen a desplaçar-se sols amb el bus

barcelona_bus_280x87.jpgEls alumnes de sisè de primària dels CEIPS Montpalau i Roser de Pineda de Mar van participar en el projecte "Viatjo amb tu", on van aprendre a anar sols i segurs amb el bus urbà.

Els alumnes de sisè de primària dels CEIPS Montpalau i Roser de Pineda de Mar van participar en el projecte "Viatjo amb tu", on van aprendre a anar sols i segurs amb el bus urbà.

Projecte

L’activitat, que es va desenvolupar durant la darrera setmana del mes d’abril, va consistir en ensenyar als nens i nenes a utilitzar el servei de bus urbà amb seguretat, perquè puguin fer-ne ús sense anar acompanyats per adults. Segons els impulsors del projecte, aquesta activitat té dos vessants: un taller pràctic a l’aula de la mateixa escola on els alumnes analitzen tots els elements que conformen un viatge amb bus urbà; i un altre taller pràctic consistent en un viatge en bus acompanyats per als educadors on posen en pràctica els conceptes teòrics que han vist a classe. En aquest sentit, "els educadors faciliten tot tipus d’informació als alumnes perquè es puguin moure amb autonomia mitjançant el bus urbà en el municipi", asseguren.

Bitllet T-10

D’altra banda, el consistori pinedenc ha posat a disposició dels menors de 18 anys el bitllet T-10 consistent en deu viatges a un preu de 3 euros.

Organització

Aquesta iniciativa, organitzada conjuntament per les regidories de Seguretat Pública i Mobilitat i Educació de l’Ajuntament de Pineda i ha comptat amb el suport de l’agrupació de Municipis titulars del servei de Transport Urbà de la Regió Metropolitana de Barcelona (AMTU).

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris