divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Apareix una taca de gasoil davant de la costa de Mataró per l’enfonsament d’un vaixell

mar_280x87.jpgEl Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté activat el Pla Especial d’Emergències Camcat per un vessament de gasoil produït per l’enfonsament d’un vaixell davant de la costa de Mataró.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) manté activat el Pla Especial d’Emergències Camcat per un vessament de gasoil produït per l’enfonsament d’un vaixell davant de la costa de Mataró.

Combustible

Aquesta embarcació, de nom "Arrillon", es va enfonsar dissabte a la tarda al sud-est de l’espigó de la capital del Maresme. El vaixell, de 21 metres d’eslora, tenia una capacitat de combustible de menys de 1.000 litres.

Sense víctimes

L’accident es va produir per causes que encara es desconeixen i els seus dos únics tripulants van ser evacuats sans i estalvis.

Efectius

Salvament Marítim va desplaçar ahir diumenge un helicòpter, dos remolcadors i una barca per realitzar la dispersió mecànica de la taca de combustible, la qual, segons les primeres estimacions, tindria una superfície d’uns 550 m2. D’altra banda, la Creu Roja va mobilitzar tres embarcacions, mentre que l’armador va enviar un vaixell amb l’objectiu de reflotar la nau enfonsada.

Grava

Diumenge aquests efectius van aconseguir segellar els forats del vaixell enfonsat, però a partir de les 8 del vespre es van haver d’aturar les tasques de dispersió. Durant tota la nit s’ha quedat una grua-draga equipada amb tot el necessari per a reiniciar les tasques aquest dilluns al matí. Està previst que s’incorporin diversos mitjans que comprovaran que la fuita està totalment segellada per procedir a reflotar el vaixell i també es farà una inspecció de la zona per valorar l’estat i les dimensions de la taca. L’embarcació transportava grava i treballava en tasques de suport en unes obres a la dessaladora de Blanes.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris