dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aproven la moció de CiU per estudiar alternatives al desdoblament de la via entre Arenys i Blanes

trens_estacio_calella_280x87_02.jpgEls Grups amb representació al Senat han aprovat per unanimitat una moció presentada per CiU per estudiar la viabilitat de projectes alternatius en relació al desdoblament de la via ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes.

Els Grups amb representació al Senat han aprovat per unanimitat una moció presentada per CiU per estudiar la viabilitat de projectes alternatius en relació al desdoblament de la via ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes.

Moció

La moció aprovada, que va ser defensada per la senadora calellenca Montserrat Candini, proposa estudiar amb urgència la viabilitat dels projectes alternatius al desdoblament de la via ferroviària entre Arenys de Mar i Blanes en el seu actual traçat, sigui desplaçant-la a un traçat per l’interior o soterrant-la per la façana marítima, que permeti el desdoblament complet del tram i una millora de la façana marítima en aquestes poblacions.

Pla de Rodalies

Aquesta proposta s’emmarca en el context del Pla d’Infraestructures Ferroviàries de Rodalies de Barcelona, aprovat el passat 20 de febrer pel Consell de Ministres, que suposarà una inversió de quatre mil milions d’euros a licitar en el període 2008-2015.

Calella

La segona part de la moció proposa "estudiar, de forma específica, les alternatives al desdoblament de la línia en el municipi de Calella que permetin una correcta integració del traçat ferroviari, ja sigui mitjançant el soterrament de les vies o el seu canvi de traçat".

Unanimitat

La senadora Montserrat Candini ha indicat que "és la primera iniciativa parlamentària que aconsegueix el compromís i la implicació de tots els partits en una qüestió tan important per a les poblacions afectades i especialment per als municipis de l’Alt Maresme". Candini ha afegit que "la unanimitat obliga al Govern central a donar compliment fidel de la voluntat expressada" i, en relació als diferents estudis alternatius que s’elaborin, ha exigit al Govern la "màxima informació i transparència".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris