divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aproven les ARE del Maresme on es construiran un total de 2.718 habitatges

construccio_treball_280x87.jpgLa Generalitat ha aprovat definitivament el planejament de les àrees residencials estratègiques (ARE) previstes en una primera fase a Catalunya. Al Maresme, s’han aprovat les ARE de Malgrat de Mar, Argentona i Pineda de Mar.

La Generalitat ha aprovat definitivament el planejament de les àrees residencials estratègiques (ARE) previstes en una primera fase a Catalunya. Al Maresme, s’han aprovat les ARE de Malgrat de Mar, Argentona i Pineda de Mar.

Aprovació definitiva

Una vegada les comissions territorials d’urbanisme van aprovar provisionalment el planejament, la Comissió d’Urbanisme de Catalunya va emetre divendres passat el corresponent informe favorable que ha permès al conseller de Política Territorial i Obres Públiques (PTOP), Joaquim Nadal, signar l’aprovació definitiva.

ARE al Maresme

L’ARE maresmenca més important pel seu volum de construcció és la prevista a Pineda de Mar, entre Poblenou i Pineda Centre, on es preveu edificar 1.998 habitatges, 970 lliures i 1.028 protegits. L’aprovació inicial havia previst la construcció d’un total de 2.051 però aquesta xifra s’ha reduït en 53 habitatges. En el cas de Malgrat de Mar s’ha aprovat la construcció de 525 habitatges a la zona del carrer Escultor Clarà, 249 lliures i 276 protegits. A Argentona la Generalitat ha aprovat la construcció de 195 habitatges al barri del Cros, 89 lliures i 106 protegits.

Tordera

D’altra banda, l’ARE de Tordera prevista al barri de Sant Pere s’ha quedat fora d’aquesta aprovació definitiva en ser rebutjada el passat 1 de març, en una consulta popular, amb prop del 90% dels vots en contra.

ARE a Catalunya

Segons informa la Generalitat, les ARE són una eina anticíclica que permetran oferir habitatges i urbanitzar aquests sectors, per fases, segons les necessitats del moment. En el conjunt de Catalunya, s’han aprovat 10 plans directors urbanístics que defineixen 68 ARE en 60 municipis catalans on es podran construir 69.523 pisos, dels quals 37.670 tindran règim de protecció, en un total de 1.164 hectàrees. També, les ARE garantiran els equipaments necessaris per a la població i hauran de seguir unes estrictes directrius de qualitat urbanística. Paral·lelament, la Generalitat i els ajuntaments continuaran treballant en el seu planejament per completar la previsió final del seu desplegament.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris