divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Aproven una moció a Mataró contra l’augment del rebut de l’electricitat per sobre de l’IPC

llum_280x87_02.jpgEl Ple de l’Ajuntament de Mataró celebrat dijous passat va aprovar per unanimitat una moció presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC i el PPC en relació a la pujada del rebut de l’electricitat d’enguany per sobre de l’IPC.

El Ple de l’Ajuntament de Mataró celebrat dijous passat va aprovar per unanimitat una moció presentada pels grups municipals del PSC, ICV-EUiA, ERC i el PPC en relació a la pujada del rebut de l’electricitat d’enguany per sobre de l’IPC.

Campanya

El consistori mataroní ha pres aquesta iniciativa en el marc de la campanya que porta a terme la Confederació Estatal d’Associacions de Veïns i CONFAVC contra els augments dels serveis bàsics per damunt de l’IPC.

Càrrega inassumible

Segons la moció, aquest augment del rebut de l’electricitat per sobre dels IPC anuals suposa "un veritable problema i una càrrega inassumible per a moltes famílies del nostre municipi". A més, en cas de portar-se a terme una pujada mitja del 31%, o similar, que ara proposa la Comissió Nacional de l’Energia (CNE), "suposaria una nova dificultat difícil d’assumir a les economies dels més desfavorits que en els moments actuals de crisi econòmica és una part molt important de la població".

IPC

Finalment, la moció demana que com administració més propera a la ciutadania es "sol·liciti al Ministeri d’Indústria que la pujada del rebut de la llum per a l’any 2009 no sobrepassi l’IPC" i també que "s’obrin vies de diàleg amb els agents socials als efectes de negociar la tarifa de l’últim recurs que preveu la Normativa Europea".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris