divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Mar aposta per un ús no sexista del llenguatge

guia_llenguatge_arenys_de_mar_280x87.jpgL’Ajuntament d’Arenys de Mar, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha editat una guia de llenguatge igualitari adreçada al personal del consistori, i "a tothom qui hi tingui interès".

L’Ajuntament d’Arenys de Mar, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha editat una guia de llenguatge igualitari adreçada al personal del consistori, i "a tothom qui hi tingui interès".

Ús no sexista

Segons la Regidoria, "amb aquesta mesura es pretén difondre el material necessari per fer un ús no sexista del llenguatge escrit, oral i visual en totes les comunicacions internes i externes del consistori i en els mitjans de comunicació municipals".

Formació

En aquest sentit, el personal de l’Ajuntament rebrà aquest mes la formació específica d’introducció a l’ús del llenguatge no sexista, "per comprendre la importància del llenguatge com a reflex de la societat i una manera de percebre el món en què es valori igual dones i homes", asseguren les mateixes fonts. Segons la Regidoria, "cal identificar els recursos necessaris per evitar la invisibilització de les dones en el llenguatge i la perspectiva androcèntrica, i per aprendre les claus per a la reformulació dels textos informatius i periodístics i dels documents de l’àmbit administratiu".

600 exemplars

El tiratge de la guia, que compta amb el suport de Diputació de Barcelona, ha estat de 600 exemplars, que es repartiran entre les entitats, empreses i centres educatius municipals. També estarà a l’abast de qui la vulgui als principals punts d’informació ciutadana.

Presentació

La presentació oficial es farà el proper 23 de setembre, a les 12 del migdia, a la Sala Noble del C.C.Calisay, amb la participació de l’alcalde, Ramon Vinyes, i la regidora d’Igualtat, Maribel Illescas.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris