dijous, 13 de de febrer de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Mar presenta el projecte dels Camins Escolars

arenys_de_mar_passeig_280x87.jpgL’Ajuntament d’Arenys de Mar va presentar en una sessió oberta a la ciutadania el projecte Camins Escolars que té com objectiu que els escolars del municipi puguin anar a peu, amb seguretat i autonomia, als seus centres docents.

L’Ajuntament d’Arenys de Mar va presentar en una sessió oberta a la ciutadania el projecte Camins Escolars que té com objectiu que els escolars del municipi puguin anar a peu, amb seguretat i autonomia, als seus centres docents.

Estudi previ

El projecte s’ha elaborat a partir de l’estudi que l’empresa Intra ha portat a terme per encàrrec de la Diputació de Barcelona i del qual es desprèn que la gran majoria d’alumnes van i tornen de l’escola a peu, seguit en segon lloc pel vehicle privat.

Millores

La comoditat pels pares i la distància dels centres escolars a les llars dels alumnes són les raons principals que motiven el desplaçament amb vehicle privat. L’estudi analitza, un per un, el cas de cada escola i proposa millores per fomentar, encara més, el desplaçament a peu. Unes millores que passen per realitzar actuacions a les voreres, en la senyalització viària o en l’accessibilitat.

Compromisos

Segons els impulsors del projecte, per tal de poder aplicar el projecte, caldrà el compromís dels diferents agents implicats com són les escoles, AMPES, policia local, i les regidories de Mobilitat i Educació. Des del consistori arenyenc s’aposta per una implantació progressiva dels Camins Escolars que podrien ser efectius abans de finalitzar el 2009.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris