divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Mar s’adhereix al Pacte contra el canvi climàtic

canvi_climatic_580x180_03.jpgL’Ajuntament d’Arenys de Mar portarà a aprovació del Ple Municipal del proper 25 de febrer la proposta d’adhesió al Pacte d’Alcaldes o Alcaldesses contra el canvi climàtic.

L’Ajuntament d’Arenys de Mar portarà a aprovació del Ple Municipal del proper 25 de febrer la proposta d’adhesió al Pacte d’Alcaldes o Alcaldesses contra el canvi climàtic. Fins al moment, ja són 7 els municipis del Maresme que s’hi han adherit.

Reducció de gasos

El projecte, impulsat per la Comissió Europea en matèria d’estalvi energètic i foment de les energies renovables, compromet als municipis adherits a reduir en un 20% les emissions de gasos d’efecte hivernacle, com a resultat d’augmentar un altre 20% l’eficiència energètica i una quota del 20% més de fonts d’energia renovables. A més, aquest triple objectiu s’ha d’assolir abans de l’any 2020.

Pla d’Acció

En aquest sentit, els municipis implicats han de realitzar un Pla d’Acció d’Energia Sostenible per determinar el nivell d’emissions i quines actuacions s’han de portar a terme per assolir els objectius.

Finançament

Per la seva banda, la Diputació de Barcelona s’encarregarà de redactar els respectius plans dels municipis adherits, finançant el 90% del seu cost. L’elaboració d’aquest pla s’ha de fer en el termini màxim d’un any a partir de l’adhesió, moment en el qual s’haurà de lliurar a les instàncies oportunes de la Unió Europea per a la seva validació. Aquesta mateix setmana s’hi han adherit al Pacte set municipis del Maresme: Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Malgrat de Mar, Mataró, Pineda de Mar i Tiana.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: sxc.hu

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris