dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Munt celebrarà la primera consulta sobiranista de Catalunya

arenys_de_munt_foto_enric_arago_280x87.jpgUna proposta de la CUP d’Arenys de Munt amb el suport d’ERC, CiU i AM2000, ha impulsat una consulta que el proper 13 de setembre preguntarà a la població del municipi si desitgen la independència de Catalunya

Una proposta de la CUP d’Arenys de Munt amb el suport d’ERC, CiU i AM2000, ha impulsat una consulta que el proper 13 de setembre preguntarà a la població del municipi si desitgen la independència de Catalunya.

Pregunta

Aquesta proposta va ser aprovada pel consistori arenyenc, amb els vots contraris del PSC. Concretament, la pregunta d’aquesta consulta simbòlica és: "Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?". Hi podran participar totes les persones empadronades al municipi majors de 16 anys.

ILP

En realitat, el consistori d’Arenys de Munt segueix l’estela que promou la plataforma Catalunya Estat Lliure, entitat que prepara una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal que el Parlament aprovi una llei de convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació a escala nacional l’any 2010. Cal destacar que en la pregunta els responsables consistorials han d’evitar expressions com "referèndum" o "consulta popular" per eludir qualsevol incompliment de la llei vigent.

per Redacció | Ramon Texidó

1 comentari per a “Arenys de Munt celebrarà la primera consulta sobiranista de Catalunya”

  1. […] primer municipi que va portar a terme una consulta popular sobre la independència de Catalunya ha tornat a esdevenir el primer que començarà a treballar per donar suport a la […]

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris