dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Arenys de Munt es reuneix amb la propietària de Can Globus per conservar les dues masies

ajuntament_arenys_de_munt_foto_fivriere_280x87.jpgEl Primer Tinent d’Alcalde i Regidor d’Urbanisme, Alfons Molons (CiU), es va reunir la setmana passada amb l’actual propietària de Can Globus, la immobiliària Aliseda S.A., per tal de conservar les dues cases, una masia del segle XVII i una casa modernista.

El Primer Tinent d’Alcalde i Regidor d’Urbanisme, Alfons Molons (CiU), es va reunir la setmana passada amb l’actual propietària de Can Globus, la immobiliària Aliseda S.A., per tal de conservar les dues cases, una masia del segle XVII i una casa modernista.

Opcions

Durant la reunió, Molons va presentar les diverses opcions que hi ha per modificar el planejament de la unitat d’actuació de Can Globus o Ca l’Espàrrec (UA10) amb l’objectiu de conservar les cases conegudes com "Can Pepet de la Casa Nova" i "Villa Josefa".

Primer contacte

Segons fonts municipals, la trobada va servir per fer un primer contacte i conèixer de primera mà les opinions de la propietat. També va permetre a l’Ajuntament explicar directament la situació. Per la seva banda, Molons ha valorat molt positivament la trobada i ha assenyalat que "es tracta d’un primer pas que obre unes relacions necessàries per arribar a un acord satisfactori per a tothom".

Possible acord

El ple de l’ajuntament va aprovar l’abril passat, per unanimitat, protegir les dues cases i, en aquest sentit, catalogar-les com a bé d’interès local. Cal recordar també que l’any 2007 la plataforma ciutadana Salvem Can Globus es va mobilitzar davant l’imminent enderrocament de les cases aquell estiu amb la recollida de milers de signatures. Finalment, una suspensió cautelar va evitar que fossin enderrocades. Ara, el darrer canvi de propietat, l’octubre de l’any passat, podria facilitar la possibilitat d’arribar a un acord definitiu.

per Redacció | Foto: Fivriere

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris