dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Argentona celebra la Festa del Càntir

cantir_argentona_280x87.jpgLa Festa Major de Sant Domingo i la Fira d’Artesans d’Argentona va celebrar ahir 4 d’agost, dia de Sant Domènec, les activitats principals amb la tradicional benedicció dels càntirs i l’aixecada. La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa tindrà lloc del 7 al 9 d’agost.

La Festa Major de Sant Domingo i la Fira d’Artesans d’Argentona va celebrar ahir 4 d’agost, dia de Sant Domènec, les activitats principals amb la tradicional benedicció dels càntirs i l’aixecada. La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa tindrà lloc del 7 al 9 d’agost.

Càntir 2009

El càntir d’enguany, en forma d’ànec, és un model originari de la cultura etrusca, a l’Itàlia central, de la segona meitat del segle IV a.C. Fet a motlle, és d’una gran bellesa i elegància, i antigament servia per contenir olis perfumats o ungüents per a usos rituals. Es tracta d’un càntir zoomòrfic del qual es comercialitzaran 4.500 còpies, i ha estat fabricat per la terrisseria El Poyetón, de La Rambla, a Còrdova.

Fira Internacional

D’altra banda, la Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa, emmarcada en la 59a Festa del Càntir, que enguany tindrà lloc del 7 al 9 d’agost, inclourà demostracions de terrissa diàries, tallers de ceràmica al torn per a tots els públics, la 5a mostra de cinema ceràmic, exposicions de ceramistes de renom internacional, i l’esperada trepitjada de fang que marcarà el fi de festa.

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris