divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Argentona implanta la Taxa Justa, un nou model de pagament de la taxa d’escombraries

argentona_280x87.jpgL’Ajuntament d’Argentona ha apostat per un nou model de pagament: la Taxa Justa. Aquest nou sistema vol fer més equitatiu el pagament de la taxa d’escombraries i, alhora, obtenir millors resultats en el reciclatge.

argentona_.jpgL’Ajuntament d’Argentona ha apostat per un nou model de pagament: la Taxa Justa. Aquest nou sistema vol fer més equitatiu el pagament de la taxa d’escombraries i, alhora, obtenir millors resultats en el reciclatge.

Període de prova

Segons informa la regidoria de Sostenibilitat de l’ajuntament, després d’una feina interna de més d’un any i en el procés participatiu, la Taxa Justa s’implanta, a partir d’aquesta mateixa setmana, en una primera fase en període de prova.

El sistema

A partir de la implantació d’aquest nou sistema, el pagament de la taxa d’escombraries es dividirà en dues parts: una part fixa que reduirà el rebut anual substancialment; i una part variable, que es pagarà a través de la compra de bosses especials – d’ús obligatori – per al rebuig i per als envasos. En el període inicial, del 22 d’octubre al 31 desembre de 2009, les bosses no seran de pagament. A partir del mes de gener de 2010, les bosses s’hauran d’adquirir als comerços col·laboradors. Segons la regidoria, l’objectiu d’aquesta iniciativa és incentivar els veïns i veïnes del municipi que fan esforços per reciclar, evitant que paguin el mateix dels que produeixen més residus.

per Redacció | Foto: Google Maps

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris