dimecres, 03 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cabrils impulsa una teràpia per a la gent gran amb animals domèstics de la Gossera

gos_280x87_02.jpgL’Ajuntament de Cabrils, a través la Regidoria de Serveis Socials, recolza des de fa un parell de mesos, una iniciativa de teràpia per a la gent gran del municipi amb animals domèstics de la Gossera.

gent_gran_de_cabrils.jpgL’Ajuntament de Cabrils, a través la Regidoria de Serveis Socials, recolza des de fa un parell de mesos, una iniciativa de teràpia per a la gent gran del municipi amb animals domèstics de la Gossera.

Iniciativa

Els responsables de la Gossera Municipal i de la Residència Bellaire van demanar a la regidora de Serveis Socials, Mercè Fernández, el suport a aquesta iniciativa que consisteix en què residents de Bellaire acudeixin dos dies a la setmana a la Gossera Municipal, acompanyats d’una responsable de la Residència, on romanen durant unes tres hores per jugar amb els gossos.

Teràpia

Aquesta mena de teràpia amb animals fa temps que s’està practicant en molts centres catalans i, segons els seus responsables, ha demostrat que per persones grans ofereix una oportunitat per a millorar la salut física i mental "ja que és un bon estímul per fer exercici, passejar, reduir l’ansietat i centrar l’atenció en alguna cosa constructiva com alimentar o raspallar l’animal", asseguren. Per als especialistes "els gossos són una oportunitat pel contacte físic que pot disminuir els sentiments de solitud que moltes vegades envolten a la gent gran".

Joves discapacitats

Segons l’Ajuntament, el bon funcionament de l’experiència ha portat a la Regidoria de Serveis Socials a plantejar-se estendre aquesta experiència amb joves discapacitats.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Aj.Cabrils

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris