dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cabrils reobrirà el seu Arborètum

cabrils_280x87_viquipedia.jpgGairebé quatre anys després del seu tancament, l’Arborètum de Cabrils està a punt d’obrir de nou les seves portes. En aquest indret es poden contemplar les espècies d’arbres d’arreu de Catalunya.

Gairebé quatre anys després del seu tancament, l’Arborètum de Cabrils està a punt d’obrir de nou les seves portes. En aquest indret es poden contemplar les espècies d’arbres d’arreu de Catalunya.

Aigua

L’Ajuntament ja ha acabat les tasques de neteja de l’espai natural, s’ha canviat el mobiliari i s’han buidat les basses perquè l’aigua s’havia tornat eutròfica, és a dir, s’havia quedat sense oxigen i, per tant, ha desaparegut en aquest mitjà tota forma de vida animal i vegetal.

Espècies autòctones

Actualment, la intenció de la Regidoria de Medi Ambient és arreglar aquestes basses per tornar-les a omplir amb aigua en bon estat, i que els nens de les escoles de Cabrils col·laborin en la reintroducció de les espècies autòctones. Un cop finalitzada tota la rehabilitació, l’Arborètum de Cabrils tornarà a obrir al públic i a les escoles. L’Arborètum està considerat una reserva natural on es poden contemplar totes les espècies d’arbres de tot Catalunya. L’any 2005, aquest espai va tancar per desavinences entre l’Ajuntament i l’entitat que ho gestionava en aquell moment.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris