divendres, 26 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caixa Laietana guanya 10,66 milions i aconsegueix 13.349 nous clients durant el primer semestre

caixa_laietana_280x87.jpgL’entitat mataronina Caixa Laietana ha guanyat 10,66 milions d’euros durant el primer semestre d’enguany, millorant la ràtio d’eficiència i tots els seus marges. També, la base de clients particulars s’ha vist incrementada en 13.349 nous clients.

caixa_laietana_250.jpgL’entitat mataronina Caixa Laietana ha guanyat 10,66 milions d’euros durant el primer semestre d’enguany, millorant la ràtio d’eficiència i tots els seus marges. També, la base de clients particulars s’ha vist incrementada en 13.349 nous clients.

Dotacions

Aquest guany econòmic representa un 13,34% menys que al mateix període del 2008, degut a les dotacions efectuades per atendre els paràmetres de prudència recomanades pel Banc d’Espanya i la Confederación Española de Cajas de Ahorros, per a totes les entitats financeres, a causa del deteriorament de la situació econòmica general.

Millores

D’altra banda, el Resultat Recurrent de l’entitat presenta una important millora, pujant un 32,97%. Segons fonts de l’entitat, aquesta millora s’explica pels increments a tots els marges de negoci. El Marge d’interessos presenta un increment d’un 41,11%, així com el marge brut que ho fa en un 31,53% i el d’explotació que puja un 4,68%.

Racionalització de costos

Les mesures instaurades els darrers mesos fruit del pla de racionalització de costos han ajudat en bona part a la millora del marge d’explotació. Algunes d’aquestes mesures estan també dins de les que s’anomenen d’estalvi ecològic i millora del medi ambient, com la digitalització de totes les transaccions o les mesures de control de despesa energètica.

Ràtio d’eficiència

Així, la ràtio d’eficiència de Caixa Laietana es situà al 45,90%, una molt bona xifra que permet que l’entitat ocupi un excel·lent lloc dins del sector, i més tenint en compte que l’entitat té una dimensió mitjana. Aquesta xifra suposa una millora respecte a la de 31 de desembre, que situava la ràtio en un 46,58%, i que ja llavors estava situada entre les 15 millors del sector. Els recursos administrats han experimentat un creixement de 243,6 milions d’euros, el que representa un increment d’un 3,13% respecte a 31 de desembre. També, durant tot el primer semestre ha posat en marxa la política de contenció de la morositat, la qual es situa a 30 de juny al 4,96%.

Nous clients

Segons informen les mateixes fonts, fruït de la intensa tasca comercial, la base de clients particulars s’ha vist incrementada en 13.349 nous clients, amb una mitjana de 2,4 productes per client. D’altra banda, a 30 de juny, l’entitat té un total de 274 oficines, 27 d’elles a la Comunitat de Madrid i la resta a Catalunya, amb un col·lectiu de 1.137 empleats.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris