divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caldes implanta un sistema pioner a l’Estat de parquímetre virtual amb pagament via SMS

parquing_sms_caldes_280x87.jpgL’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha presentat aquest dijous un nou sistema de pagament d’estacionament de vehicles a les zones blaves a través del telèfon mòbil, pioner a l’Estat.

L’Ajuntament de Caldes d’Estrac ha presentat aquest dijous un nou sistema de pagament d’estacionament de vehicles a les zones blaves a través del telèfon mòbil, pioner a l’Estat.

Cost

L’operativa perquè l’usuari faci efectiu l’import requereix l’enviament d’un sol missatge de text (SMS), amb un cost de 0,15 euros + IVA, on ha d’indicar el nom de la localitat, el temps d’estacionament desitjat i l’identificatiu de la matrícula. Per la seva banda, els controladors de la zona blava, i els mateixos usuaris, reben un missatge de confirmació amb un localitzador per saber exactament on és el vehicle i l’hora de finalització de l’estacionament.

Ampliació horària

Amb aquesta facilitat, els usuaris eviten la necessitat de disposar de moneda fraccionària i tampoc es veuen obligats a desplaçar-se ni als parquímetres ni al vehicle, al facilitar-los l’ampliació del temps d’estacionament des de qualsevol lloc, dins els horaris establerts.

Pioner

Amb aquest sistema de parquímetre virtual, el consistori caldenc esdevé pioner a l’Estat espanyol en aquest sistema de parquímetre virtual amb pagament per mòbil, que ja funciona amb èxit a diverses ciutats europees. Actualment, aquesta forma de pagament via SMS està a disposició de tots els clients de Movistar, Orange i Vodafone mitjançant el sistema Mobipay.

Veïns exempts

D’altra banda, el pagament per l’ús de les zones blaves només afecta als conductors de fora de Caldes d’Estrac. Els veïns i veïnes del municipi estan exempts de pagament per utilitzar aquests estacionaments d’horari limitat.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris