diumenge, 28 de de febrer de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Caldes rep una subvenció estatal de 2 milions d’euros per a modernitzar infraestructures turístiques

platja_caldes_estrac_foto_araceli_merino_280x87.jpgLa construcció d’un parc turístic dotat de plaques fotovoltaiques, el condicionament del passeig dels Anglesos i els estudis per la futura ampliació del balneari són les actuacions incloses en aquest ajut, el més alt que mai ha rebut Caldes.

platja_caldes_estrac_foto_araceli_merino_800x600.jpgLa construcció d’un parc turístic dotat de plaques fotovoltaiques, el condicionament del passeig dels Anglesos i els estudis per la futura ampliació del balneari són les actuacions incloses en aquest ajut, el més alt que mai ha rebut Caldes.

FOMIT

Aquesta subvenció prové del Fons per a la Modernització d’Infraestructures Turístiques (FOMIT), un ajut destinat a plans de renovació i modernització de destinacions turístiques madures, preferentment del litoral, que atorga el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, i que està dotat amb un total de 2 milions d’euros per a la realització de diferents projectes d’inversió pública perquè els municipis guanyin en competitivitat turística.

Destins madurs

Caldes s’ha pogut acollir a aquest fons després que el govern central, que inicialment reservava aquest ajut a municipis de més de 100.000 habitants, va flexibilitzar l’accés a aquesta font de finançament per a tot tipus de destins madurs.

Projectes

Concretament, les actuacions previstes pel govern caldenc a través del finançament del FOMIT són la construcció d’un parc turístic fotovoltaic a l’aparcament de la carretera Nacional-II, el condicionament del passeig dels Anglesos i els estudis previs per a la creació d’un nou balneari. Aquest darrer projecte ha estat qualificat d’"extraordinari" per la Comissió que atorga els ajuts del FOMIT, que també ha fet menció especial a l’aportació que es farà a la lluita contra el canvi climàtic a través de la producció d’energia renovable mitjançant les pèrgoles fotovoltaiques del pàrquing.

Satisfacció

L’alcalde de Caldes d’Estrac, Joaquim Arnó (CiU), que va participar personalment en les negociacions amb el Ministeri, s’ha mostrat molt satisfet per la concessió d’aquest ajut perquè "tenim la ferma voluntat de fer que Caldes sigui una referència en el sector turístic de Catalunya i ens manquen algunes infraestructures per aconseguir-ho". Segons Arnó, "crèiem que els projectes inclosos eren substancialment importants pel desenvolupament turístic del municipi, a més de complir exactament amb tots els requisits que ens sol·licitaven per a incloure Caldes en aquest tipus d’ajut", ha dit. A més, per l’alcalde, les actuacions permetran que la població "compti amb uns espais renovats dels que puguin gaudir, de forma prioritària, els nostres veïns i veïnes", ha conclòs.

Crèdit ICO

Aquest ajut de 2 milions d’euros és l’aportació més alta que mai ha estat atorgada a Caldes d’Estrac, que rebrà aquests diners a través d’un crèdit ICO a un interès de 0,5% a retornar en 15 anys.

per Redacció | Foto: Araceli Merino

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris