divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella, banc de proves d’un estudi sobre la futura carpeta personal de salut

hospital_de_calella_280x87.jpgTreballadors de l’Ajuntament de Calella i professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva formen part d’un estudi per valorar la funcionalitat i la usabilitat de la futura carpeta personal de salut.

hospital_de_calella_600x800.jpgTreballadors de l’Ajuntament de Calella i professionals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva formen part d’un estudi per valorar la funcionalitat i la usabilitat de la futura carpeta personal de salut.

On-line

Aquesta carpeta permetrà en un futur que els ciutadans catalans puguin tenir accés, a través d’Internet, a la informació sobre la seva pròpia salut.

Confidencialitat

Segons informa el Departament de Salut, "les dades i continguts de la carpeta personal de salut estaran disponibles d’una forma senzilla, intuïtiva i segura, i en tot moment es garantiran tant la confidencialitat de les dades com els drets dels pacients".

Història clínica

El projecte preveu, en una primera fase, que el ciutadà tingui accés a les dades més rellevants de la història clínica compartida de Catalunya (HC3) sobre el seu estat de salut. A partir d’aquesta carpeta, el ciutadà podrà accedir a certa informació del seu historial clínic, com ara la medicació i vacunes que se li hagin prescrit i els informes mèdics i resultats de proves o exploracions complementàries que s’hagin generat durant l’atenció sanitària rebuda.

Interactuar

També, la carpeta personal de salut preveu que en el futur els ciutadans puguin interactuar amb el Departament de Salut i les entitats proveïdores (hospitals, centres d’atenció primària, etc.) utilitzant Internet.

per Redacció | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris