dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calella recorda la Torre dels Anglesos, ara fa trenta anys

torre_anglesos_280x87.jpgLa Biblioteca de Calella acull fins el proper 30 de novembre l’exposició "La Torre dels Anglesos, ara fa trenta anys". Aquesta casa emblemàtica de la ciutat va ser construïda per una família britànica a finals dels segle XIX i va ser derruïda el gener de 1979, amb l’autorització de l’Ajuntament que governava en aquell moment.

torre_dels_anglesos_800x800.jpgLa Biblioteca de Calella acull fins el proper 30 de novembre l’exposició "La Torre dels Anglesos, ara fa trenta anys". Aquesta casa emblemàtica de la ciutat va ser construïda per una família britànica a finals dels segle XIX i va ser derruïda el gener de 1979, amb l’autorització de l’Ajuntament que governava en aquell moment.

Dues parts

La mostra està dividida en dues parts: la primera són fotografies realitzades al seu interior, on es poden admirar detalls de la decoració d’estil modernista; la segona, mostra el moment del seu enderroc. Aquestes imatges han estat recuperades de l’arxiu particular d’en Josep Maria Colomer i és, per tant, un testimoni històric excepcional.

Torre històrica

La Torre dels Anglesos va ser construïda per una família britànica a finals dels segle XIX, tot i que es desconeixen el nom del seu arquitecte i l’any exacte de la seva construcció. Una de les curiositats és que sembla que aquesta família va ocupar la casa poc temps i, posteriorment, va ser comprada per en Zenon Nicolau i Moreu, important empresari tèxtil del municipi.

Enderroc

Fa 30 anys, el 31 de gener de 1979, l’Ajuntament de Calella va donar permís per construir edificis destinats a vivendes i es produeix l’enderroc de la Torre, dos mesos abans de les primeres eleccions municipals democràtiques.

Colomer

Josep Maria Colomer Mir nascut el 16 d’abril de 1945, és soci fundador de Foto-Film Calella, de la Federació Catalana de Fotografia i membre de l’equip iniciador de la TV local: Calella Televisió. Des de molt aviat comença la seva afició per la fotografia i rep el seu primer premi l’any 1966 al concurs de la revista "Jóvenes" de Barcelona. La seva trajectòria és plena de premis i guardons tant a nivell estatal, nacional com comarcal i local: Trofeu Torretes de Calella, Petxina de Plata de Sant Adrià del Besòs, Trofeo Ciudad de San Fernando de Càdis, Trofeu Ànfora del Maresme de Mataró… Les seves imatges busquen superar l’impacte visual i el perfeccionisme cercant transmetre sensacions, emocions i sentiments.

per Redacció | Foto: Josep Maria Colomer

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris