divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Calelladecideix presenta la consulta sobre la independència amb la presència de tres exalcaldes

calella_decideix_280x87_02.jpgLa Cooperativa l’Amistat de Calella va acollir ahir dijous al vespre la presentació de la Plataforma Calelladecideix, organitzadora d’una consulta sobre la independència de Catalunya el proper 25 d’abril. A la trobada, hi van assistir també els tres exalcaldes de la democràcia.

calella_decideix_800x600_01.jpgLa Cooperativa l’Amistat de Calella va acollir ahir dijous al vespre la presentació de la Plataforma Calelladecideix, organitzadora d’una consulta sobre la independència de Catalunya el proper 25 d’abril. A la trobada, hi van assistir també els tres exalcaldes de la democràcia.

Pregunta

Uns 200 veïns i veïnes del municipi van omplir la sala en un acte presidit pels exalcaldes Ramon Bagó (CiU), Joaquim Rey (CiU) i Josep Basart (ERC), i la vice-presidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir, Carme Forcadell. Segons informa la plataforma, la intenció es formular a la ciutadania, el proper 25 d’abril, la següent pregunta: ‘Està vostè d’acord que Catalunya esdevingui un Estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea?’

Basart

En la seva intervenció, Josep Basart va afirmar – fent referència a l’article 8 de la Constitució Espanyola – que "no ens ha de fer por la Constitució" i que la mateixa "no és una llei vital, és a dir que ha d’estar oberta a les reformes que la ciutadania reclami".

Rey

A continuació, va intervenir Joaquim Rey que va demanar que "els partits polítics han d’acabar de fer el pas, i deixar de banda les seves ambigüitats" i que "és indiferent si és il·legal o no, els ciutadans tenen el dret a decidir".

Bagó

Ramon Bagó va finalitzar les intervencions dels exalcaldes. Durant la seva intervenció va recordar diverses situacions de "catalanofòbia" i va fer una reflexió sobre que "ens han arribar a creure que som assenyats" i que ara "toca donar un cop de puny a la taula", va manifestar.

Forcadell

Els parlaments els va tancar Carme Forcadell, que va manifestar que "el dret a decidir és un dret inalienable" i va afegir que "Catalunya serà el que els catalans i les catalanes vulguin".

Societat civil

calella_decideix_800x600_02.jpgSegons informen els membres de la Plataforma, la seva creació "és fruit de la continua negativa de l’Estat espanyol a la llibertat de la ciutadania per poder decidir sobre el nostre futur com a país, a poder ser consultats sobre si volem ser un Estat, en definitiva a poder exercir un dret democràtic". Per als impulsors de Calelladecideix, "la política és la eina de la societat civil", apunten.

Objectius

Els objectius de la plataforma calellenca són, entre d’altres, que el poble s’ha de poder pronunciar lliurement i exercir el dret de decidir; que mitjançant l’aprovació d’una moció, el ple de l’ajuntament com a representant de la ciutadania, doni suport i reconegui la legitimitat moral de la consulta del proper 25 d’abril a Calella i, finalment, assolir la màxima participació popular. "Volem que totes les veus, siguin a favor o en contra, se sentin vinculades en la consulta", conclouen.

per Redacció

Calelladecideix presenta la consulta sobre la independència amb la presència de tres exalcaldes

La Cooperativa l’Amistat de Calella va acollir ahir dijous al vespre la presentació de la Plataforma Calelladecideix, organitzadora d’una consulta sobre la independència de Catalunya el proper 25 d’abril. A la trobada, hi van assistir també els tres exalcaldes de la democràcia.

(més…)

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris