dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Can Xalant, Hangar i la Generalitat signen un conveni per professionalitzar als joves creadors

can_xalant_280x87_02.jpgDos dels centres de producció artística més importants de Catalunya, Can Xalant de Mataró i Hangar de Barcelona, han signat un conveni de col·laboració amb la Secretaria de Joventut per produir l’obra de creadors joves.

can_xalant_taller_de_produccio_multimedia.jpgDos dels centres de producció artística més importants de Catalunya, Can Xalant de Mataró i Hangar de Barcelona, han signat un conveni de col·laboració amb la Secretaria de Joventut per produir l’obra de creadors joves.

Objectius

L’objectiu principal de l’acord és ampliar els recursos a l’abast dels joves creadors visuals seleccionats de la Sala d’Art Jove de la Generalitat de Catalunya perquè puguin treballar més professionalment.

Treball creatiu

El conveni regula la col·laboració de la Secretaria de Joventut amb Can Xalant i Hangar, dos dels centres de producció artística més importants de Catalunya. La seva filosofia d’investigació entorn la creació i el seu treball amb joves i amb llenguatges emergents fan que tinguin molts elements en comú amb la missió de la Sala d’Art Jove. Per l’acord, ambdós centres es comprometen a facilitar les eines i recursos disponibles per a la producció de projectes vinculats a la convocatòria pública anual per a joves creadors i creadores visuals de la Secretaria de Joventut.

Recursos

Aquests recursos es concreten, en el cas d’Hangar, en tutories de producció per als i les joves artistes i assessorament en la materialització dels projectes seleccionats, amb la possibilitat d’utilitzar les seves instal·lacions. Can Xalant, per la seva banda, ofereix l’ús de les seus espais i dels recursos de què disposa, com poden ser l’edició de material o el muntatge de vídeos.

Els dos centres

Hangar és un centre de producció i recerca artística fundat el 1997 per l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya amb una filosofia i un model  de gestió enfocat a la producció i a la investigació que el fan única a Barcelona i a l’Estat espanyol. Per la seva banda, Can Xalant és el primer centre territorial al país que treballa en programes de recerca i producció en l’àmbit de les arts visuals. L’espai ofereix a la comunitat artística i als agents culturals que ho demanin els recursos necessaris per desenvolupar els seus propis projectes, donant especial atenció als artistes emergents vinculats al territori i al context social en què es troben.

Signatura

El conveni ha estat signat aquest dimarts, al matí, pel secretari de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Eugeni Villalbí; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró i representant de Can Xalant Centre de Creació i Pensament Contemporani, Sergi Penedès, i el director d’Hangar Centre de Producció d’Art de Barcelona, Pedro Soler.

per Redacció | Foto: canxalant.org

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris