divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Candini denuncia l’augment de les tarifes de RENFE per damunt l’IPC en època de crisi

renfe_280x87_02.jpgLa portaveu adjunta de CiU al Senat, i portaveu convergent a l’Ajuntament de Calella, Montserrat Candini, ha retret a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, "l’increment desproporcionat" dels preus dels bitllets de RENFE.

La portaveu adjunta de CiU al Senat, i portaveu convergent a l’Ajuntament de Calella, Montserrat Candini, ha retret a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, "l’increment desproporcionat" dels preus dels bitllets de RENFE.

Augment

Per Candini, els serveis de rodalies a Catalunya han augmentat en un 6,28% i els trajectes de mitja distància, quan els trens "ni són més ràpids, ni s’incrementa la seva freqüència i ni es compleixen els horaris", el que indica, segons Candini, "la confusió de la ministra al desconèixer l’existència d’una crisi", va dir.

Queixes

La responsable de Foment en el Grup Parlamentari Català (CiU) del Senat ha denunciat "la insensibilitat social d’un Govern que es defineix d’esquerres i no està al costat dels ciutadans a l’augmentar tres vegades per sobre de l’IPC les tarifes de RENFE". Per Candini, aquest increment "desproporcionat" dels preus per al 2009 "no ajuda a les famílies ni a fidelitzar els usuaris d’aquests serveis" i també ha acusat al Govern estatal de "no escoltar les queixes permanents per la insistència de la millora dels serveis de rodalies".

Serveis públics

Segons Candini "els serveis públics no han de ser deficitaris, però en època de crisi hauria d’aparcar la seva fulla de ruta durant dos anys. Això sí seria un gest de sensibilitat social", va concloure.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris