dimarts, 09 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet de Mar, un dels municipis catalans que fa millor la recollida de la fracció orgànica

recollida_selectiva_280x87_04.jpgSegons informa l’Ajuntament de Canet, els resultats facilitats per l’Agència de Residus de Catalunya sobre la recollida de la fracció orgànica al municipi "han estat excel·lents".

Segons informa l’Ajuntament de Canet, els resultats facilitats per l’Agència de Residus de Catalunya sobre la recollida de la fracció orgànica al municipi "han estat excel·lents".

Reducció d’impropis

Concretament, Canet ha reduit la xifra d’impropis – residus que no són matèria orgànica i que perjudiquen la recollida selectiva – del 2,46%, al febrer passat, a no superar l’1,95%, segons la darrera dada oficial facilitada.

Cànon retornat

A més, gràcies a aquest nivell tan baix d’impropis l’Agència Catalana de Residus de Catalunya retornarà a Canet de Mar el cànon que es paga en concepte d’ajut per al funcionament de la recollida de la matèria orgànica multiplicat per tres. Això repercutirà positivament en la taxa d’escombraries, ja que es tindran més diners per rebaixar les despeses que suposa la gestió dels residus.

Recollida orgànica

L’any 2008, Canet va recollir més de 1.500 tones de matèria orgànica – o el que és el mateix uns 300 grams per habitant i dia -, unes xifres que estan molt per sobre de la mitjana de recollida selectiva de matèria orgànica i és un dels que recull més i de millor qualitat de tot Catalunya. Fonts consistorials, han destacat la cooperació ciutadana per aconseguir aquestes dades tan positives i que fan de Canet "un municipi model".

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris