dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet explica al Conseller Tresserras el projecte del museu Casa Comediants

joan_font_280x87.jpgRepresentants de l’Ajuntament de Canet i membres de Comediants han visitat el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, per explicar-li de primera mà, el projecte del museu Casa Comediants. Segons informa el consistori "la Generalitat també creu en el projecte".

joan_font_.jpgRepresentants de l’Ajuntament de Canet i membres de Comediants han visitat el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, per explicar-li de primera mà, el projecte del museu Casa Comediants. Segons informa el consistori "la Generalitat també creu en el projecte".

Visitants

L’alcalde de Canet, Joaquim Mas, el regidor de cultura, Òscar Figuerola, i la primera tinenta d’alcalde, Cati Forcano, van visitar el conseller acompanyats del director de Comediants, Joan Font, i de l’arquitecte Dani Freixas.

El projecte

Així, Joan Manuel Tresserras va conèixer de primera mà, el projecte del museu Casa Comediants que Canet ha posat en marxa i que "pretén ser un reclam per a persones d’aquí i d’arreu i contribuir així a la generació de riquesa local a través de l’art, la cultura i el patrimoni".

Arquitecte

A més, Canet ha rebut aquest estiu de mans de l’arquitecte redactor, Dani Freixas, el projecte museogràfic de la Casa Comediants; una redacció finançada íntegrament per l’Oficina de Patrimoni de la Diputació de Barcelona. Actualment, Freixas és un dels arquitectes de més renom i prestigi, i ha estat guardonat amb diversos premis d’arquitectura per obres com el Museu de les Mines de Gavà o el de la Pesca de Palamós.

La seu

La seu del museu serà Can Pinyol, l’edifici del carrer Vall, que ja fou concebut com a Casa de Cultura de Canet, i que segons els impulsors del projecte "es dedicarà a la divulgació i l’estudi de l’obra del grup canetenc que més lluny ha portat el nom del nostre poble".

Estudi de viabilitat

A la trobada, el conseller Tresserras va manifestar als representants canetencs que "l’any vinent s’enllestirà la catalogació iniciada fa uns mesos i que ja ha llistat 353 peces del grup, entre màscares, capgrossos i inflables". Cal destacar que el patrimoni artístic de Comediants "és una col·lecció única al món de la qual no se’n sap el valor exacte". Per això, "cal catalogar-la abans d’exposar-la al públic". Paral·lelament ens faran un estudi de viabilitat econòmica per saber amb exactitud les possibilitats reals del projecte Casa Comediants. Segons els representants del consistori, Tresserras va manifestar un acostament especial amb Canet i els seus referents culturals, tot recordant moments i grups lligats a la història local, com La Trinca o les Sis Hores, a les quals el conseller havia assistit.

Escena

D’altra banda, els representants de l’Ajuntament també van aprofitar la trobada per mostrar al conseller el projecte ‘Escena‘, "una iniciativa local que coadjuva els agents culturals i els educatius per aconseguir que Canet esdevingui un referent en l’ensenyament de les arts escèniques".

Notícies relacionades:

Entrevista Joan Font (2006)

Entrevista Paca Solà (2009)

per Redacció

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris