divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet promou la gestió sostenible de l’aigua

gestio_sostenible_aigua_280x87.jpgL’Ajuntament de Canet ha aprovat tres línies estratègiques per a la gestió sostenible de l’aigua al municipi a través de 15 accions. Aquest pla s’aplicarà per al període 2009-2011.

L’Ajuntament de Canet ha aprovat tres línies estratègiques per a la gestió sostenible de l’aigua al municipi a través de 15 accions. Aquest pla s’aplicarà per al període 2009-2011.

3 línies

Les tres línies estratègiques són la millora en l’obtenció i la gestió de la informació relativa al consum d’aigua i a les avaries de Canet; la incorporació de la gestió integral de l’aigua a l’actuació municipal i, per últim, la implementació de mesures d’estalvi i optimització d’aigua específiques.

15 accions

Entre les accions, algunes de les quals ja s’estan duent a terme, en destaquen l’establiment d’indicadors de consum d’aigua i d’avaries a la xarxa i seguiment dels consums públics; l’establiment de criteris de promoció d’ús racional i d’estalvi d’aigua; la creació d’un canal de comunicació pública permanent i campanyes periòdiques de sensibilització; la potenciació de les zones verdes de xerojardineria o jardineria sostenible; la distribució d’equips d’estalvi d’aigua entre la població; la promoció de bones pràctiques en l’ús de l’aigua en els equipaments i edificis municipals; i la recerca d’ajuts per a la construcció de dipòsits de recollida d’aigua pluvial.

Àrees promotores

Cadascuna de les accions s’adscriu a una àrea promotora dins l’Ajuntament i, també, s’indica quines altres àrees són indispensables per a desenvolupar correctament l’acció.  Les àrees promotores són les redactores i impulsores del projecte, Medi Ambient i Serveis; i Via Pública.

Col·laboracions

Per a l’elaboració d’aquesta estratègia, el consistori canetenc ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de l’Aigua i la participació de ciutadans a través del Consell Municipal de Medi Ambient que, amb la creació de la comissió de l’aigua, va demanar l’articulació d’un pla que millorés la gestió de l’aigua al municipi.

per Redacció | Ramon Texidó

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris