divendres, 30 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Canet reprodueix part del vestuari de la nova sèrie de TV3, ‘Les Veus del Pamano’

veus_del_panamo_280x87.jpgEl Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) de Canet, ha reproduït part del vestuari infantil d’època per a la versió televisiva de ‘Les Veus del Pamano’, una sèrie que emetrà TV3 aquest dilluns i dimarts, 16 i 17 de novembre.

mitjons_serie_tv3.jpgEl Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) de Canet, ha reproduït part del vestuari infantil d’època per a la versió televisiva de ‘Les Veus del Pamano’, una sèrie que emetrà TV3 aquest dilluns i dimarts, 16 i 17 de novembre.

Jerseis i mitjons

La productora responsable de la sèrie, Diagonal TV, va encarregar al Centre de Recerca la fabricació de jerseis i mitjons a partir d’informació gràfica de l’època perquè cap dels tallers especialitzats en vestuari teatral i cinematogràfic disposaven d’aquest tipus de peces de vestir.

Reproducció

Amb motiu d’aquest encàrrec especial, es va haver de fer una investigació que, segons els responsables, "ha permès fabricar la roba amb una llana que reprodueix a la perfecció els jerseis i els mitjons gruixuts que es portaven a la postguerra".

Fabricació

Els jerseis s’han fabricat amb una màquina de gènere de punt actual, però els mitjons s’ha hagut de teixir de forma totalment artesanal, amb unes màquines manuals cilíndriques que s’anomenen ‘colmenes’.

El Centre

L’Escola de Teixits és Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil des de la seva reconversió al juny de 2006. Segons fonts municipals, "amb col·laboracions com aquesta, es reforça la seva activitat de transferència tecnològica a la societat, en aquest cas en les arts escèniques i el sector audiovisual".

Les Veus del Pamano

La sèrie es basa en la novel·la homònima de Jaume Cabré, editada per Proa, un gran èxit de la literatura catalana, traduït a 14 idiomes. Tot un fenomen a la Fira de Frankfurt del 2008 i a Alemanya, on des d’aleshores ja se n’han venut 300.000 exemplars. L’acció té lloc l’any 1943, quan un jove mestre d’escola, l’Oriol Fontelles, ha estat destinat a un poble del Pirineu al qual arriba acompanyat de la seva dona, la Rosa, que està embarassada. L’alcalde del poble, en Targa, un falangista dur i temut, té la missió de neutralitzar el maquis que controla aquella part de la frontera.

per Redacció | Foto: Aj.Canet

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris