dissabte, 06 de de març de 2021
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Cases rurals i masies catalogades de Mataró podrien acollir hotels o restaurants

masies_280x87.jpgL’Ajuntament de Mataró ha elaborat un catàleg de les masies i cases rurals que estan situades al sòl no urbanitzable del municipi. El consistori ha redactat un Pla especial perquè puguin tenir un ús hoteler, acollir restaurants o el turisme rural.

L’Ajuntament de Mataró ha elaborat un catàleg de les masies i cases rurals que estan situades al sòl no urbanitzable del municipi. El consistori ha redactat un Pla especial perquè puguin tenir un ús hoteler, acollir restaurants o el turisme rural.

37 cases

Es tracta d’edificis que es poden reconstruir i rehabilitar, i que tenen interès especial per motius arquitectònics, històrics, paisatgístics, ambientals i socials. El catàleg, elaborat pel Servei de Desenvolupament Urbà de l’Ajuntament, aplega les 31 edificacions que el Pla General d’Ordenació de Mataró (PGOM) ja considerava zones de conservació de l’hàbitat rural en sòl no urbanitzable, i afegeix 6 més, sumant un total de 37 cases.

Cas per cas

De cadascuna de les masies i cases rurals, l’Ajuntament ha confeccionat una fitxa que les documenta gràficament i que, entre altres dades, conté informació sobre la seva superfície, l’ús actual, el sostre existent, les possibilitats d’ampliació, els usos que s’admetran en cada cas i el requeriment, o no, de tramitar un pla especial de detall per implantar-ne nova activitat.

Nous usos

El consistori mataroní ha redactat un Pla especial que es presentarà a la propera Junta de Govern Local per a la seva aprovació inicial. Entre les noves activitats que s’hi podran admetre figura l’ús hoteler, l’ús com a restaurant i el turisme rural, així com altres equipaments no propis d’estar situats en el sòl urbà, com activitats vinculades al mar.

per Redacció | Ramon Texidó / Foto: viquipèdia

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris