dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Celebren la 27a edició dels Jocs Florals de Calella 2009

jocs_florals_calella_2009_280x87.jpgLa Sala Mozart de Calella va acollir diumenge, 22 de març, el veredicte i proclamació dels guanyadors de la 27a edició dels Jocs Florals de Calella.

jocs_florals_calella_2009.jpgLa Sala Mozart de Calella va acollir diumenge, 22 de març, el veredicte i proclamació dels guanyadors de la 27a edició dels Jocs Florals de Calella.

197 treballs

El primer diumenge de la primavera, amb la solemnitat pròpia d’uns Jocs Florals, Calella va acollir la celebració dels seus Jocs amb tres vessants principals. En primer lloc, els organitzadors, els Amics de la Poesia de Calella, van lliurar els premis als autors que han participat en aquesta nova edició i que el jurat va haver d’escollir entre un total de 197 treballs presentats a concurs.

Premis ordinaris

La Flor Natural va ser per al poeta blanenc Joan Adell i Àlvarez amb el poema "Un vernís"; L’Englantina per al poeta Gabriel Mora i Arana, de Manresa, amb el poema "Jocundament i elegíacament"; i La Viola va ser per a la poetessa Maria Bonafon i Giménez, de Barcelona, amb el poema "Agredolç".

Resta de premis

El premi "Maria Cardona" el va rebre el poeta Joan Soler i Amigó, de Badalona, amb el poema "Fins que va brollar el vent". El premi "Francesc Castells" va ser per al poeta Josep Fàbrega i Selva, de Calders, amb el poema "Gresol". El premi juvenil "La llopa" el va obtenir la jove poetessa de 17 anys Raquel Galofré i Bofarull, de Valls, amb el poema "Homenatge a Martí i Pol". El premi "Francesc Grau" va ser per a l’autora calellenca Laia Noguera i Clofent per la prosa poètica "La canonització de la Marieta". El premi "Maria Teresa Saula" va ser per a la jove autora de 17 anys Laura Gallegos i Amber, de Girona, per "Defuig". Per últim, el Jurat qualificador d’aquests Jocs Florals de Calella va decidir per unanimitat concedir un Accèssit al premi "Maria Teresa Saula" a la joveníssima autora de 9 anys d’edat Abril Texidó i Serra, de Calella, amb la prosa poètica "Les fulles de les flors".

Commemoració i Gai Saber

També, aquesta edició dels Jocs Florals de Calella va commemorar el 150è aniversari de la inauguració del Far de Calella (1859-2009). Finalment, durant la festa d’enguany varen ser nomenats "Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals de Calella" els poetes i poetesses que al llarg dels anys anteriors havien obtingut els tres premis ordinaris dels Jocs (Flor Natural – Englantina – Viola). Es tracta de Pere Vives i Sarri, de l’Hospitalet; Anna Maria Ticoulat i Coll, de Ciutadella; Genís Tura i Pou, de Granollers; Maria S. Farell, de Barcelona; i Lluís Gassó i Carbonell, de Barcelona.

per Redacció | Ramon Texidó | Foto i vídeo: Diari Maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris