dijous, 29 de d’octubre de 2020
Diari Maresme | Independent i Comarcal

Celebren la 27a edició dels Jocs Florals de Calella

26e_jocs_florals_calella_280x87.jpgEl proper diumenge, 22 de març, a les 12 del migdia, la Sala Mozart de Calella acollirà el veredicte i proclamació dels guanyadors de la 27a edició dels Jocs Florals de Calella.

26e_jocs_florals_calella_2008.jpgEl proper diumenge, 22 de març, a les 12 del migdia, la Sala Mozart de Calella acollirà el veredicte i proclamació dels guanyadors de la 27a edició dels Jocs Florals de Calella. 

Commemoració i homenatge

Durant la celebració dels Jocs es commemorarà el 150è aniversari de la inauguració del far de Calella (1859-2009). També, els Amics de la Poesia de Calella faran un acte de reconeixement als poetes que han obtingut el títol de Mestre en Gai Saber, en haver assolit els tres premis principals (Flor Natural, Englantina i Viola) en les diferents edicions dels Jocs Florals calellencs.

197 treballs

En aquesta nova edició, s’han presentat un total de 197 treballs d’arreu del país en el conjunt de les vuit categories dels Jocs: la Flor Natural (51 treballs) al millor poema que canti l’amor, Englantina (27) al millor poema que enalteixi la nostra terra, Viola (37) al millor poema que enalteixi els valors espirituals, Premi Maria Cardona (37) al millor poema que lloï EL VENT, Premi Francesc Castells (16) al millor poema que enalteixi EL FAR DE CALELLA i LA SEVA LLUM, Premi juvenil "La Llopa" (11) de tema LLIURE per a autors fins a 20 anys, Premi Francesc Grau (11) per a la millor prosa poètica de tema LLIURE i Premi Maria Teresa Saula (6) a la millor prosa poètica per autors fins 20 anys, també de tema LLIURE.

Jurat i mantenidor

El jurat de l’edició d’enguany està format per la poetessa Maria S.Farell; l’escriptor, periodista i sociòleg Miquel-Lluís Muntané i Siscart; i la poetessa Carme Raichs i Padullés. Actuarà com a mantenidor d’aquests Jocs el poeta, escriptor, Creu de Sant Jordi i Chevalier de l’Ordre des Arts et des Lettres del Govern francès, Carles Duarte i Montserrat. La Reina de la festa serà la pubilla de Calella, Ares Torrent i Llamas, acompanyada de l’Hereu de Calella, Martí Campeny i Castellà, i de la Dama d’honor, Aïda Cadellans i Arroniz. La presentació de l’acte serà a càrrec de Dolors Lieury, locutora de Ràdio Calella .

per Redacció | Ramon Texidó | Foto: Diari maresme

Deixa un comentari

» Normes d'ús dels comentaris